Dombrovskis: "Vienotība" iepazīsies ar ZRP argumentiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Vienotība" rūpīgi iepazīsies ar Zatlera reformu partijas (ZRP) valdes argumentiem, par trešo koalīcijas partneri piesaistīt "Saskaņas centru" (SC), un apspriedīs tos pirmdien valdes un frakcijas kopsēdē, kā arī uzklausīs reģionālo nodaļu viedokli, ar sava preses sekretāra Mārtiņa Pankes starpniecību norādīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Viņš uzsvēra, ka valdības darba pamatā jābūt programmu saderībai, tāpēc "Vienotība" pirmdien organizē tikšanos par nākamās valdības iespējamo deklarācijas projektu, lai precizētu partneru viedokļus vairākos būtiskos jautājumos, kas skar Latvijas ekonomisko attīstību, tiesiskuma nostiprināšanu un nacionālas valsts principus.

"Tikai vienojoties par kopīgi darāmiem darbiem, iespējams izveidot rīcībspējīgu valdību, kas arī ir 11.Saeimā ievēlēto politisko partiju uzdevums, respektējot arī Valsts prezidenta partijām izvirzīto termiņu un mērķi - izveidot valdību, kas strādātu līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām," uzskata Dombrovskis.

Kā akcentē premjers, "Vienotība" ir demokrātiska organizācija, visiem ir tiesības izteikties, un šie izteikumi netiek cenzēti.

Pēc viņa sacītā, "Vienotības" komanda savu lēmumu pieņems demokrātiskā diskusijā frakcijas un valdes kopīgā sēdē pirmdien, tāpēc līdz tam publiskie komentāri uzskatāmi tikai par atsevišķu ''Vienotības'' biedru individuāliem viedokļiem.

Jau vēstīts, ka ZRP valde naktī no piektdienas uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēmusi, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, "Vienotības" un SC un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Dombrovskim.

Kā informēja ZRP pārstāve Daiga Holma, ZRP uzskata, ka Latvijai pašlaik ir nepieciešams lēmums par SC aicināšanu valdībā un šī plašā koalīcija nodrošinās iespēju vislabāk īstenot Latvijas vēlētāju vairākuma gribu.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" - 20 mandātus, VL-TB/LNNK - 14 mandātus, bet ZZS - 13 mandātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu