Parādnieks: koalīcija ar SC ir noziedzīga

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iesaistīt koalīcijā "Saskaņas centru" (SC) ir ne tikai tuvredzīgi, bet arī noziedzīgi, norādīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) viens no līderiem Imants Parādnieks.

Viņaprāt, ideoloģija, ko pārstāv SC, nav latviska, taisnīga un Latvijai draudzīga, tāpēc par Zatlera reformu partijas (ZRP) valdes lēmumu kā trešo koalīcijas partneri piesaistīt SC Parādniekam ir liels pārsteigums un vilšanās.

Viņaprāt, SC pārstāvētās vērtības neveicina ne taisnīgu, ne latvisku, ne arī drošu Latviju.

"Uzzinot šos jaunumus, mana pirmā sajūta ir, ka Saeimā būs pilns spektrs no Raiņa lugas "Uguns un nakts". Saeimā ir ievēlēts Lāčplēsis un būs arī Kangars," norādīja Parādnieks.

Lūgts paskaidrot, kuram viņš piedēvē Kangara lomu, viņš norādīja, ka "tas, kura vārdā ir nosaukta partija".

Kā atzina Parādnieks, VL-TB/LNNK nebija rēķinājusies ar darbu opozīcijā un līdz šim strādāja tā, kā šķita pašsaprotami, proti, aktīvi iesaistījās koalīcijas izveides darba grupās, vērtēja programmatiskos uzstādījumus un principus, ko vajadzētu iekļaut koalīcijas līgumā.

"Izskatās, ka [eksprezidenta Valda] Zatlera kunga atrašanās prezidenta amatā ir nostiprinājusi viņa korporatīvās saites ar citu valstu spēcīgiem, ietekmīgiem cilvēkiem, kas rezultējušās šādā scenārijā," vilšanos par ZRP lēmumu neslēpa Parādnieks, kurš atzina, ka VL-TB/LNNK vēl spriedīs, kā rīkoties tālāk.

Parādnieks arī atgādināja kādu VL-TB/LNNK tikšanos ar Zatleru, kad viņš vēl bija prezidenta amatā. Toreiz Parādnieks Zatleram esot uzdevis jautājumu, vai viņš ir gatavs parakstīties par tiem desmit principiem, ko savā grāmatā nosaucis Raivis Dzintars, no kuriem viens skanēja, ka "kur vien tas iespējams, dot iespēju latviskajam". Zatlers esot atbildējis, ka viņš esot gatavs parakstīsies zem šiem principiem.

Jau vēstīts, ka ZRP valde naktī no piektdienas uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēmusi, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, "Vienotības" un SC un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Dombrovskim.

Kā informēja ZRP pārstāve Daiga Holma, ZRP uzskata, ka Latvijai pašlaik ir nepieciešams lēmums par SC aicināšanu valdībā un šī plašā koalīcija nodrošinās iespēju vislabāk īstenot Latvijas vēlētāju vairākuma gribu.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, "Vienotība" - 20 mandātus, VL-TB/LNNK - 14 mandātus, bet ZZS - 13 mandātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu