Starptautiskajā mūzikas dienā - koncerti dienas garumā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Latvijas Koncerti

Sestdien, 1.oktobrī, par godu Starptautiskajai mūzikas dienai "Latvijas Koncerti" visas dienas garumā dāvina saviem klausītājiem izcilu mākslinieku koncertus par īpašu cenu – ieejas biļete uz katru koncertu maksā tikai 2 latus, informē "Latvijas Koncertu" pārstāve Rinta Bružēvica.

Plkst. 12 Kamermūzikas dienu Spīķeros ievadīs koncerts "Mūzikas rūķa istabas stāstiņi", aicinot visjaunākos kamermūzikas klausītājus – bērnus no piecu gadu vecuma.

Spīķeru konceertzālē 1.oktobrī koncerti notiks no plkst.12 līdz pat pusnaktij
Spīķeru konceertzālē 1.oktobrī koncerti notiks no plkst.12 līdz pat pusnaktij Foto: Publicitātes foto / Latvijas Koncerti

"Dažkārt nācies dzirdēt, ka kamermūzika tiek uzskatīta par visai sarežģītu žanru," atzīst koncerta vadītāja Karina Bērziņa, "tieši tāpēc savā programmā bērniem par to runāsim vienkārši un saistoši. Galvenais varonis būs Mūzikas Rūķis. Viņa istabā viesosies Rūķa draugi: Pelīte, Vardulēns un Lācis. Ar draugu palīdzību Mūzikas Rūķis bērniem atklās, kas ir duets, trio, kvartets un kvintets; iesaistīs publiku muzikālu mīklu minēšanā; kopā ar klausītājiem priecāsies par kādas jaunas un talantīgas pianistes spēlēto Listu un aplaudēs izciliem Šūbertiādes mūziķiem."

Koncertā piedalīsies stīgu kvartets "REDO", Mūzikas akadēmijas pūtēju kvintets, topošā pianiste Aurēlija Šimkus un kamermūzikas lielmeistari - pianists Aldis Liepiņš un LNO solists Krišjānis Norvelis.

Plkst.14 koncertā "Trīs grācijas" Lielās mūzikas balvas 2010 nominantes kategorijā "Par darbu ansamblī" Guna Āboltiņa (čells), Elīna Endzele (sitaminstrumenti) un Agnese Egliņa (klavieres) atskaņos Jēkaba Nīmaņa jaundarbu "Gaidīšana. Vilcieni", Kristapa Pētersona "Rīgas nakts" čellam un klavierēm, Aksela Masona Sitamdziesmu 13 sitaminstrumentiem Frum u.c.

Plkst.16 dziedātāji Jānis Kurševs, Gunta Davidčuka, Krišjānis Norvelis kopā ar pianistiem Aldi Liepiņu un Agnesi Egliņu aicina uz koncertu "Šūbertiāde", kurā skanēs Franča Šūberta dziesmas "Meitene", "Serenāde", "Pie tevis vien", "Svētlaimība", "Ave Maria" u.c.

Plkst.18 "Listomānijā" klausīsimies Franča Lista klavierdarbus Reiņa Zariņa izpildījumā. Programmā: "11. ungāru rapsodija", "Mīlas sapņi", "Mežonīgās medības" no "Transcendentālajām etīdēm", "Grietiņa pie ratiņa" - Franča Šūberta dziesmas transkripcija, "D’Estes villas cipreses" un "Paceliet savas sirdis" no cikla "Ceļojumu gadi", "Pirmais Mefisto valsis".

Saksofonists Niks Gothams muzicēs koncertā "Džezs pirms pusnakts"
Saksofonists Niks Gothams muzicēs koncertā "Džezs pirms pusnakts" Foto: Publicitātes foto / Latvijas Koncerti

Plkst.20 "Sinfonietta Rīga" kvartets un sitaminstrumentālists Ivo Krūskops piedāvā izbaudīt "Karstos ritmus", klausoties Astora Pjacollas tango, Nikolaja Kapustina stīgu kvartetu, La Cumparsita, habanēras, Meksikas melodijas.

Plkst.22 koncertā "Džezs pirms pusnakts" - tikšanās ar saksofonistu Niku Gothamu un "Riga Libre".

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs un koncerta norises vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu