Džeimss Blants atklāj "Palladium"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar, 30. septembrī, kādreiz leģendārā kinoteātra "Palladium" telpās (Marijas ielā 21 (ieeja no Pērses ielas)) ar pirmo lielo koncertu tika atklāta jauna populārās mūzikas koncertzāle. Ar savu otro koncertu Rīgā to "iesvētīja" britu dziesminieks Džeimss Blants (James Blunt).

Koncerta apskats: Džeimss Blants (Rīgā, "Palladium" 30.09.2011.)

Izpildījums: 10/12

Baudījums: 10/12

Skaņa: 12/12

Saturs: 6/12

Atgādināšu, ka pirmoreiz šis dziedātājs Rīgā viesojās 2009.gadā, pulcējot pilnu "Arēnu Rīga" un liekot dziedāt līdzi savām romantiskajām balādēm teju vai veselam sieviešu korim. Šovakar jaunatklātajā "Palladium" koncertzālē līdzi dziedāšana bija daudz piezemētāka un intīmāka, galu galā jaunās telpas spēj (šovakar koncerts bija gandrīz pilnībā izpārdots) uzņemt vien 1600 klausītāju.

Džeimss Blants, kurš pērn laida klajā jaunāko studijas ierakstu "Some Kind of Trouble", šobrīd devies koncertu turnejā pa Austrumeiropu. Pēdējie trīs koncerti notikuši Maskavā, Sanktpēterburgā un Tallinā. Kopā ar mūziķi divos tūres autobusos Rīgā bija ieradusies 35 cilvēku komanda (ar visu pavāru un mobilo virtuvi), kas ar vairākiem kravas furgoniem un busiem pilnībā nobloķēja mazo Pērses ieliņu (saskaņojot, protams, ar attiecīgajām institūcijām). Šāda aina gan nebūs vērojama katru piektdienas vakaru, jo gan "Kaiser Chiefs", gan Anna Kalvi Rīgā ar tik jaudīgu skaņas tehniku neieradīsies.

Lai arī mūzikas kritiķi tā īsti nemīl Blantu, tieši viņš ar savu debijas albumu pēdējā gadu desmitā ir bijis komerciāli veiksmīgākais britu mūziķis Apvienotajā Karalistē, līdz pavisam nesen viņa debijas plates "Back to Bedlam" 3,25 miljonu eksemplāru rekordu pārsita Eimijas Vainhausas "Back to Black"

Par pašu koncertu un Blanta mūziku var daudz ko iekopēt no pirmā Blanta albuma un koncerta apskata: Blanta dziedājums tīrs un precīzs, pavadošie mūziķi (divi ģitāristi, divi taustiņinstrumentālisti un bundzinieks) profesionāli, arī gaismas un skatuves scenogrāfija līmenī. Muzikāli, protams, viss griežas ap "Goodbye My Lover", "You’re Beautiful" un "1973", kas izskanēja koncerta beigās, Blantam stāvot uz klavierēm.

Džeimss Blants
Džeimss Blants Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Bija labi dzirdamas visas skaņas nianses - katrs instruments, katrs vārds. Lieliski skanēja bungu komplekts. Pateicoties pareizi izvēlētiem apdares materiāliem, akustiskajiem demferiem (skaņas slāpētājiem), skaņa neatstarojās un bija maiga un ausij tīkama.

Kā atklāja koncerta rīkotāji no "Positivus Music", ar laiku tiks risināts arī balkonu paaugstinājumu jautājums, jo šovakar pie margām piespiesties un baudīt koncertu viens aiz otra varēja vien divi, trīs cilvēki.

Atgādināšu, ka jau pēc nedēļas, 6.oktobrī jaunajā koncertzālē "Palladium Rīga" uzstāsies mūziķi no Islandes - grupa "FM Belfast".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu