«Pussy Riot» dalībniece piesaka badastreiku (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ieslodzītā krievu pankgrupas «Pussy Riot» dalībniece Nadežda Tolokoņņikova pieteikusi badastreiku, protestējot pret cietumu administrācijas draudiem viņu nogalināt, pirmdien paziņojis Tolokoņņikovas vīrs Pjotrs Verzilovs.

Tolokoņņikovas paziņojumā norādīts, ka draudus nogalināt izteicis cietuma priekšnieks, apsargi un ieslodzītās, kas sadarbojas ar cietuma administrāciju.

Tolokoņņikova arī sniegusi detalizētu informāciju par ieslodzīto tiesību pārkāpumiem, ko esot pastrādājušas cietuma amatpersonas. Tolokoņņikova un «Pussy Riot» dalībniece Marija Aļohina izcieš divu gadu cietumsodu par huligānismu, kas motivēts ar reliģisko naidu.

Pērn 21.februārī piecas «Pussy Riot» dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja «panku lūgšanu» «Dievdzemdētāja, padzen Putinu!».

Akcijas dalībnieces uzskrēja uz paaugstinājuma līdzās baznīcas ikonostasam, kur pārkrustījās, metās ceļos un lēkāja, līdz viņas no turienes aizdzina baznīcas darbinieki.

Pagājušā gada augustā Maskavas tiesa piesprieda trim pankgrupas dalībniecēm - Tolokoņņikovai, Aļohinai un Jekaterinai Samucevičai - divu gadu cietumsodu.

Izskatot apelācijas prasību 10.oktobrī, Maskavas tiesa Samucevičai iepriekš piespriesto reālo cietumsodu aizstāja ar nosacītu sodu un lika viņu atbrīvot tiesas zālē. Abām pārējām akcijas dalībniecēm tām iepriekš piespriestais sods tika atstāts spēkā.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu