Gulbenē skolēnu autobusus varēs izmantot arī domes darbinieki

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Bogdanos/www.dzirkstele.lv

Gulbenes novada domes sēdē vakar, 29.septembrī, deputāti apstiprināja finanšu komitejas sēdē apspriesto skolēnu autobusu pielietojumu. Ir izstrādāti noteikumi, kas paredz, ka šos transportlīdzekļus varēs izmantot arī pašvaldības funkcijas nodrošināšanai kultūrā un izglītībā. Faktiski tas nozīmē, ka skolēnu autobusus šādā nolūkā varēs rezervēt un izmantot pašvaldības iestāžu darbinieki.

Gulbenes novadā pašvaldības rīcībā ir pavisam deviņi trafarētie autobusi skolēnu pārvadāšanai, kas iegādāti, piedaloties divos valstī organizētos projektos. No šiem autobusiem septiņos ir 19 sēdvietas un divos 30 sēdvietas. Šādu jauno autobusu nav vienīgi Jaungulbenē un Stradu pagastā, kur izmanto paši savus agrāk jau iegādātos autobusus.

"Visi skolēnu autobusi tiek pilnībā izmantoti," "Dzirkstelei" saka Gulbenes novada domes Tehniskās nodaļas speciālists Jānis Šmoteks.

Finanšu komitejas sēdē 21.septembrī, apspriežot ideju par plašāku pielietojumu skolēnu autobusiem, izvērtās diskusija. Domes priekšsēdētājas vietnieks Dainis Švika uzsvēra, ka jaunie noteikumi paredz skolēnu autobusu plašāku izmantošanu tikai un vienīgi pašvaldības funkciju nodrošināšanai. Deputāte Ilze Mezīte bija nesaprašanā, vai skolēnu autobusus bez pašiem skolēniem izmantot drīkstēs tikai pašvaldības un tās iestāžu darbinieki.

"Ja mammai jāierodas skolā, vai viņa nedrīkst sēsties autobusā un braukt līdzi savam bērnam?" jautāja viņa.

Atbilde bija - drīkstot, jo māte šajā gadījumā ir savu bērna pavadošā persona. Mammai arī par šādu braucienu nekas nebūšot jāmaksā. Turpretim citos gadījumos, ja kad cilvēks personiskajās darīšanās gribēs braukt ar skolēnu autobusu, tas nebūs iespējams.

D.Švika pauda, ka skolēnu autobusu paplašinātā lietošana esot "stipri pievilkts aiz matiem", jo faktiski skolēnu autobusu izmantošana ir stingri reglamentēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu