Radēviča: Mans sapnis ir olimpiskā medaļa un meitiņa

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viena no izcilākajām Latvijas vieglatlētēm, Eiropas čempione un pasaules vieglatlētikas čempionāta bronzas ieguvēja tāllēkšanā Ineta Radēviča portālam TVNET pastāstīja, ka gatavojas sava mūža svarīgākajam startam – 2012. gada Londonas vasaras olimpiskajām spēlēm. Sportiste arī atzīst, ka lēmums pēc nākamās sezonas beigt sportistes karjeru ir galīgs.

"Sezona ir noslēgusies un esmu atvaļinājumā, tomēr atpūtai daudz laika nebūs. Es jau 10. oktobrī došos uz ASV štatu Floridu, lai aizvadītu pirmssezonas sagatavošanās ciklu. Un ziemā man būs pirmās sacensības, lai atsvaidzinātu savas iemaņas," stāsta Radēviča.

Tāllēcēja paziņoja, ka neplāno mainīt lēmumu pēc nākamās sezonas beigt sportistes karjeru. "Tas ir izlemts, un savas domas nemainīšu. Karjeru neturpinātu pat tad, ja Londonā izcīnītu zelta medaļu.

Iemesli tam ir dažādi. Bieži gadās, ka nejūtos fiziski labi, organisms lēni atjaunojas. Gribas arī vairāk pavadīt laiku ar savu ģimeni. Mans lēmums tika apspriests ar tuviem cilvēkiem, un domāju, ka tas ir pareizs solis. Nevar taču visu mūžu pavadīt smiltīs un sporta apavos."

Lielākais sasniegums – pasaules čempionāta bronza

Radēviča par savu lielāko panākumu sportā: "Manas karjeras nozīmīgākais sasniegums ir Dienvidkorejas pilsētā Tegu iegūtā pasaules vieglatlētikas čempionāta bronzas medaļa. Es labi apzinos, ka esmu startējusi ar pasaules labākajām sportistēm, tāpēc izcīnītā medaļa ir īpaši vērtīga.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Iegūtā bronzas godalga man bija ļoti negaidīta. Protams, katrs sportists klusībā cer uz godalgām, tomēr šoreiz nebiju plānojusi tik labi nostartēt. Veiksme man stāvēja blakām."

Liela loma ģimenei

Izcilā vieglatlēte atzīst, ka ģimene viņas dzīvē ieņem vislielāko lomu. "Es negribu teikt, ka sports man un ģimenei traucētu. Tieši otrādi – sports man patīk. Tomēr jāsaka, ka ģimene ir visa mana dzīve, bet tāllēkšana ir tikai darbs.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Ja runājam par bērnu, tad es viņu gandrīz visur vizinu līdzi. Viņš bijis ar mani kopā dažādās sacensībās un treniņos, esam apbraukājuši kopā visu pasauli.

Pēc sportistes karjeras beigām plānoju mācīties augstskolā. Gribu arī vēl vairāk bērnu – arī meitenīti un vēl vienu puisīti."

Neizlaiž nevienu hokeja spēli ar vīra piedalīšanos

Radēvičas vīrs ir komandas Ufas "Salavat Julajev" uzbrucējs Pjotrs Sčastļivijs. Vieglatlēte atklāja, ka hokejs viņai ir sirdslieta. "Es skatos visas sava vīra spēles. Un tas parasti notiek no jebkuras pasaules malas. Bieži ar treneriem saskaņojam laikus tā, lai es varētu noskatīties konkrētu spēli ar vīra piedalīšanos. Kad "Salavat Julajev" spēlē pret Rīgas "Dinamo", tad es fanoju par skaistu hokeju [smejas]. Man jebkurā gadījumā ir apmierinātības sajūta, ja vinnē viens vai otrs."

Savas karjeras labākā lēciena rezultātus atklās pēc sezonas beigām

Radēviča portālam TVNET apsolīja, ka sava karjeras labākā lēciena rezultātu atklās pēc tam, kad būs beigusi sportistes karjeru. Viņa atzīst, ka ir bijuši ļoti tāli lēcieni treniņos, tomēr konkrētus rezultātus nemin.

Radēviča: "Pirms pasaules čempionāta Tegu treniņos man bija izdevies ļoti labs lēciens. Tomēr rezultātu šobrīd neatklāšu – atstāsim to uz laiku pēc karjeras beigšanas. Varu tikai pateikt, ka tas man deva papildu optimismu un pārliecību, kas morāli palīdzēja Dienvidkorejā tikt pie bronzas godalgas."

Latvijas vieglatlēti – kā viena liela ģimene

Radēviča pastāstīja, ka uztur labas attiecības ar daudziem Latvijas vieglatlētiem. "Labi pazīstu jauno šķēpmetēju Madaru Palameiku. Viņa ir ļoti patīkams cilvēks, ar kuru patīkami parunāt. Turklāt Palameika ir arī ļoti talantīga vieglatlēte, kura nākotnē būs pasaules elitē.

Es varu droši teikt, ka arī ar pārējiem vieglatlētiem man ir labas attiecības. Lielās sacensībās mēs atbalstām viens otru un esam kā liela ģimene."

Runājot par turpmākajiem sportistes mērķiem, Radēviča atbild īsi: "Mans sapnis ir olimpiskā medaļa un maza meitiņa."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu