Brigmanis: premjera amatā jābūt ZRP kandidātam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjera amatā jābūt Zatlera Reformu partijas (ZRP) kandidātam, savukārt līdzšinējais valdības vadītājs Valdis Dombrovskis ("Vienotība") varētu būt Saeimas spīkers, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" paudis Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Viņš uzskata, ka vēlēšanās uzvarējušais "Saskaņas centrs" (SC) nevēlas vadīt valdību, pretējā gadījumā viņi uzņemtos vadību pār koalīcijas izveidi. Tādēļ premjeram jānāk no otrās vietas ieguvēja - ZRP.

"Kas nākamais ir ieguvis lielāko mandātu skaitu? Zatlera partija. Viņi ir izveidojuši kodolu. Domāju, ka valdības vadītājam jānāk no šīs partijas un tam jābūt [ZRP premjera amata kandidātam Edmundam] Sprūdžam. Citādi jājautā, kāpēc viņi Sprūdžu nominēja, ja viņš nevar būt par premjeru? Vai tā ir tautas mānīšana, vai kā? Tad jāsaka, ka tie, kas gāja uz TV debatēm, bija tikai mūsu izkārtnes, bet īstie kadri nāk tikai tagad ārā no dažādām istabām," klāstījis Brigmanis.

Tādējādi premjeram jābūt Sprūdžam, finanšu ministram Vjačeslavam Dombrovskim, izglītības ministram Robertam Ķīlim un ZRP arī jāpaņem labklājība un veselība, jo, ja grib veikt šīs reformas, tad šīs nozares ir jāņem un jāsakārto, uzskata Brigmanis.

Dombrovskis varētu būs Saeimas priekšsēdētājs

Savukārt Dombrovskis varētu būt Saeimas spīkers, un Zatlers - partijas frakcijas priekšsēdētājs. "Zatlera partijai ir jāņem premjera amats, un spīkera amats viņiem vairs nesanāk. Tas jādod citiem," atkārtoja Brigmanis.

ZZS līderis arī paudis viedokli, ka koalīciju veidojošajiem politiskajiem spēkiem vajadzētu cīnīties nevis par Ārlietu vai Aizsardzības ministrijas vadību, bet gan par Veselības ministrijas vadību.

"Tas, kas šo nozari sakārtos, nākamajā Saeimā varētu ienākt uz baltā zirga. Tā būtu jauna politiskā prakse. Līdz šim ir bijis tā, ka sadala tās vieglākās un prestižākās ministrijas un tās smagākās atdod pēc pārpalikuma principa. Ja pie varas ir tiesiskie un pareizie cilvēki un atrotītām piedurknēm vada izglītības, veselības nozares, kur viņu izpratnē nav veiktas reformas, tad tauta viņus uz rokām nesīs," uzskata Brigmanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu