Bērziņš lūgs KNAB un SAB atzinumu par jaunās valdības sastāvu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: president.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš lūgs tiesībsargājošām iestādēm sniegt atzinumus par topošajiem premjera un ministra amata kandidātiem, savukārt jaunajam Ministru prezidentam vajadzētu būt cilvēkam, kas ir piedalījies vēlēšanās. Izvērtēt nominētās personas Bērziņš lūgs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam un Satversmes aizsardzības birojam.

Kā apliecināja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne, ja kāds no šo iestāžu atzinumiem būs negatīvs, prezidents izmantos savas tiesības un kandidātu noraidīs.

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Bērziņš pastāstīja, ka, trešdien tiekoties ar partijām, viņš vēlreiz uzsvēris, ka joprojām paliek spēkā iepriekš teiktais par iespēju noraidīt piedāvātos ministru un premjera kandidātus.

"Es vakar visiem uzsvēru, ka tas paliks spēkā, ne tikai par Ministru prezidenta kandidātu, bet par visiem ministru kandidātiem, kas tiks iesniegti," teica Bērziņš.

Prezidents uzskata, ka premjera kandidātam tomēr vajadzētu būt cilvēkam, kas ir kandidējis vēlēšanās.

"Loģiskākais būtu, ka premjera kandidāts ir tāds, kas ir piedalījies vēlēšanās, lai redzētu vēlētāju attieksmi, bet pasaulē prakse ir dažāda," atzina prezidents.

Vērtējot pašreizējā valdības vadītāja Valda Dombrovska ("Vienotība") izredzes saglabāt amatu, Bērziņš vien norādīja, ka tas ir koalīcijas rokās. "Par to, ka Dombrovskis ir profesionāls un pieredzējis, šaubu nav, bet tas nenozīmē, ka nav vēl cilvēku, kas ir profesionāli," sacīja Bērziņš.

Tomēr prezidents vairākkārt norādīja, ka konsultācijās ar partijām par kandidātiem neesot runāts un politiķiem ir vienošanās par šo jautājumu nerunāt, kamēr partijas par to nav savstarpēji diskutējušas.

"Man šķiet, ka kandidāti varētu būt pietiekami daudz, lai viņiem varētu būt interesanta savstarpējā vienošanās. Tur ir, par ko vienoties," atzina prezidents. "No visām frakcijām izskan tas, ka vajadzētu novērst to, ka deputātu frakcijas vadītu Ministru kabineta darbu, bet tomēr premjers ar savu kabinetu darītu savu darbu."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu