Brigmanis: ZZS opozīcijā būtu vieglāk ar Nacionālo apvienību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) opozīcijā būtu vieglāk sastrādāties ar Nacionālo apvienību, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" atzinis ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Viņš atzinis, ka ar Nacionālo apvienību ZZS ir tuvas nostājas gan nacionālajos, gan ekonomiskajos jautājumos. "No tāda viedokļa mums vieglāk ar viņiem," atzinis Brigmanis.

Taču ZZS šķiet interesantas arī atsevišķas "Saskaņas centra" (SC) idejas ekonomikas jautājumos, un tās ZZS var atbalstīt. "Katrā ziņā nebūsim nekādi destruktīvie cilvēki, bet pragmatiski skatīsimies, kā labāk valstij," viņš apliecinājis.

"Vēl jau nav teikts, ka būsim opozīcijā. Bet jebkurā gadījumā ir jātur sava līnija un pielāgoties otram opozicionāram nevar. Bet, ja man jautā, ar ko labāk palikt opozīcijā, tad tas ir tā paša jautājuma spoguļattēls, ko tagad uzdod Zatleram. Ar ko iet kopā valdībā? Mēs ar Zatleru esam katrs savā pusē. Viņš ņemas un mokās ar valdības taisīšanu, un mēs gatavojamies sēdēt opozīcijā. Katrai lietai ir savi plusi un mīnusi. Paliekot opozīcijā ar SC, mums būs grūti ar viņiem runāt par nacionālajiem jautājumiem. Tur nekāda kopā strādāšana nevar būt. Tur mēs atbalstīsim tēvzemiešu idejas. Ekonomiskā bloka jautājumos SC ir atsevišķas interesanta idejas un mēs tās varam atbalstīt," stāstījis Brigmanis.

Ja opozīcijā tomēr paliks Nacionālā apvienība, pēc Brigmaņa uzskata, izveidosies ļoti stingrs nacionālais bloks, bet, ja SC, tad, "par spīti visām birkām par Maskavas roku utt.", tomēr ir 31 mandāts, kas ir iespaidīgs spēks.

Brigmanis arī paudis viedokli, ka "tēvzemieši" īsti nemaz negrib būt valdībā, tikmēr SC ir gatavs uz visu, lai tikai viņus paņemtu.

"Viņi piekrīt pilnīgi visam iespējamajam. Okupācija ir bijusi, pie pieminekļa neies, ar SVF nerunās utt. Savukārt, ja tēvzemiešiem liks mest ārā Iesalnieku vai solīt neiet 16. martā, tad es domāju, ka viņi to nedarīs. Izveidojot ZRP un Vienotības kodolu, viņi trešo partneri padara par tādu kā piedēkli. Mūsu nonākšana valdībā būs iespējama tad, kad šis kodols sapratīs, ka ir sapuvis," uzskata ZZS līderis.

Vērtējot politisko situāciju kopumā, Brigmanis tēlaini izteicies, ka "Zatlers deg".

"Viņš iekšēji deg savās atriebības alkās. Viņš grib ZZS ierādīt kaut kādu sev zināmu vietu un deg arī ārēji no milzīgā sabiedrības spiediena. Sabiedrība no viņa gaida reālus darbus, nevis runas. Viņam tagad ir jāizšķiras starp SC un Nacionālo apvienību," teicis Brigmanis. "Ja nebūtu Zatlera savilkto sarkano līniju, tad bez šaubām koalīcijā būtu mēs. Tas būtu vissaprātīgākais variants visiem," viņš uzskata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu