Kristiana Dimitere radījusi veltījumu savai leģendārajai mammai Vijai Artmanei (25)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Dailes teātrī laikmetīgās mākslas izstādē «Neredzamās skatuves» izstādīti Latvijas labāko mākslinieku – Džemmas Skulmes, Jura Dimitera, Kristapa Ģelža, Annas Iltneres un Kristianas Dimiteres mākslas darbi un šo piecu autoru darbos pamanāma teātra klātbūtne. Kristiana Dimitere savu ekspozīciju veltījusi mammai, izcilajai teātra leģendai Vijai Artmanei. Uz izstādes atklāšanu ieradās arī Vijas Artmanes mazmeita Berta.

Sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» Kristiana Dimitere atklāj, ka ir ražīga māksliniece. Iepriekšējā Kristianas izstāde bija skatāma šā gada pavasarī: «Bija izstādīti diezgan daudz darbi. Bija gan skultptūras, gan citi darbi. Izstādes nosaukums «Daile un matērija».»

Interesanti, ka Kristianas mākslas darbi top bezkaislīgi, māksliniecei vienkārši darot savu darbu. «Es strādāju lietišķi, jo tikai mierā var pastrādāt. Tas ir diezgan tehnisks un fizisks darbs,» viņa nosaka.

Šobrīd Dailes teātrī skatāmajā izstādē «Neredzamās skatuves» Kristiana savu ekspozīciju veltījusi mammas – Vijas Artmanes piemiņai. «Visi šie darbi, izņemot darbiņu ar melnajām lilijām, tapuši divu mēnešu laikā,» viņa piebilst.

Māksliniece Kristiana Dimitere un viņas meita Berta tik līdzīgas gluži, kā māsas
Māksliniece Kristiana Dimitere un viņas meita Berta tik līdzīgas gluži, kā māsas Foto: Santa Sergejeva

Viņa gan piebilst, ka skatītāji, vērojot viņas mākslas darbus, var fantazēt paši: «Viena lieta, ko mākslinieks domā, bet cilvēks pats var iztēloties un izprast manus darbiņus pavisam citādāk,» nosaka māksliniece.

Kristianu izstādes atklāšanā sveikt ieradusies arī režisore Ilona Brūvere
Kristianu izstādes atklāšanā sveikt ieradusies arī režisore Ilona Brūvere Foto: Santa Sergejeva
Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu