«Al Qaeda» uzbrukumos Jemenā nogalināti 56 policisti un karavīri (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jemenas dienviddaļā piektdien trijos vienlaicīgi notikušos uzbrukumos, par kuriem aizdomās tiek turēti «Al Qaeda» kaujinieki, nogalināti 56 karavīri un policisti, pavēstīja informācijas avoti un civilās amatpersonas.

Divos no trim uzbrukumiem Šebvas provincē, «Al Qaeda» bastionā, teroraktos izmantoti mīnēti auto. Uzbrukums ar vislielāko upuru skaitu noticis armijas daļā, kas gādā par drošību reģiona naftas laukos. Tur nogalināti 38 karavīri, pavēstīja avoti.

«Pie bāzes ieejas izraisījās karavīru un kaujinieku sadursmes, bet tad uzbrucējs pašnāvnieks ar automašīnu, kas bija piekrauta ar spridzekļiem, ietriecās nometnē, kur viņa automašīna eksplodēja,» Atakā, Šebvas galvaspilsētā, sacīja valdības amatpersona.

Informācijas avots armijā apstiprināja bojāgājušo skaitu.

Vienlaikus netālajā An Nušaimas apvidū «spridzinātājs pašnāvnieks uzspridzinājās pirms sava mērķa - armijas kontrolpunkta - sasniegšanas», sacīja informācijas avots armijā, norādot, ka šajā teroraktā nogalināti desmit karavīri.

An Nušaimā «tika sagūstīti karavīri». Citiem izdevies aizbēgt, ziņu aģentūrai AFP pastāstīja kāds notikumu aculiecinieks.

15 kilometru attālumā Maifā, arī Šebvas provincē, kāds kaujinieks, domājams, «Al Qaeda» biedrs, uzbrucis policijas specvienībai un nogalinājis astoņus policistus, pavēstīja informācijas avots armijā.

Uzbrukumos tiek vainots «Al Qaeda» Arābijas pussalas atzars (AQAP), kuru ASV uzskata par teroristu organizāciju tīkla asiņaināko struktūru.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu