BK "Ventspils" dramatiskā cīņā izrauj uzvaru pār "Azovmaš"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Basketbola klubs "Ventspils" ar dramatisku uzvaru otrdien sāka Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas turnīru. Pirmās kārtas pirmajā spēlē Latvijas vicečempioni ar rezultātu 75:74 savā laukumā izrāva uzvaru pār Ukrainas vienību Mariupoles "Azovmaš".

Par spēles galveno varoni kļuva 24 gadus vecais amerikāņu viesspēlētājs Džamars Jangs, kurš līdz ar spēles beigu sirēnu pie rezultāta 72:74 realizēja tālmetienu, atnesot uzvaru "Ventspils" basketbolistiem.

Visā spēlē Ventspils komandas leģionārs izcēlās ar gūtiem 28 punktiem un 3 izcīnītām atlēkušajām bumbām zem groziem, kļūstot par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Vēl uzvarētāju rindās pa 12 punktiem guva Jānis Strēlnieks un Bojans Bakičs, bet Sems Vilards pievienoja 10 punktus un 11 izcīnītas bumbas zem groziem.

Tikmēr Ukrainas kluba labā 16 punktus guva Rikijs Minards.

Atbildes cīņa risināsies 4. oktobrī "Azovmaš" laukumā Mariupolē. Eirokausa regulārajā sezonā turpinās spēlēt komanda, kad uzvarēs divu spēļu summā.

Otrajā nozīmīgākajā Eiropas basketbola turnīrā jaunajā sezonā piedalīsies 32 komandas. Pamatturnīrā jau iekļuvušas desmit komandas, tām pievienosies 14 Eirolīgas turnīrā neiekļuvušās komandas un vēl astoņas no Eirokausa kvalifikācijas turnīra.

Pagājušajā sezonā "Azovmaš" Ukrainas nacionālajā čempionātā nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, ar 2-3 piekāpjoties "Ferro-ZNTU" no Zaporožjes.

Savukārt VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā "Azovmaš" 2010./2011. gada sezonā ieņēma 4. vietu.

2011./2012. gada sezonas Eirokausa kvalifikācijas kārtā piedalās 16 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu