Tikmers pieļauj, ka Latvijas olimpiešu tērpu dizaina izvēlē tikuši izmantoti ražotāju katalogi (85)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET kolāža

Nevar izslēgt iespēju, ka izvēloties Latvijas olimpiešu tērpu dizainu gaidāmajām olimpiskajām spēlēm Sočos sākotnējās skices ir ņemtas no kāda pasaules lielo sporta apģērbu ražotāju jauno kolekciju katalogiem, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Latvijas olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers.

«Jāteic, ka tāda prakse, kad formas tērpu iepirkumā tiek izmantoti lielā ražotāja jaunāko modeļu katalogi, tā tas ir,» atzina Tikmers, tomēr norādīja, ka pret LOK sporta tērpu piegādātāju - Somijas apģērbu ražotāju «Halti» nav bijusi kāda īpaša labvēlība.

Foto: Kolāža: TVNET

«Es šādu labvēlības statusu izslēdzu. Katram pretendentam bija iespēja iesniegt tādu apģērbu, kā prasīts. Krāsu izvēle līdz šim tērpos bijusi dažāda. Dzeltenais – ir saules, medus, dzintara un saules krāsa, brūnā – dzīvība – koki un daba,» sacīja Tikmers, norādot, ka pārējie uzrunātie ražotāji «361» un «Adidas», kuriem izteikts piedāvājums - kļūt par LOK partneriem un attiecīgās apģērba vienības dāvināt Latvijas olimpiskās komandas dalībniekiem no tā atteikušies. Savukārt izsludinātajā iepirkumā uzvarēja Somijas apģērbu ražotājs LOK izsludinātajā iepirkumu konkursā uzvarēja Somijas uzņēmums «Halti Oy».

Cer, ka ražos Latvijas uzņēmums

Tikmers norādīja, ka LOK sarunas ar «Halti» būtu gatava sākt, ja apģērbu piegādes summa būtu 82 tūkstoši latu. Tāpat viņš atgādināja, ka pagaidām sarunas nav noslēgušās iepirkumos par Latvijas sportistu parādes formu iepirkumu, paužot cerību, ka tos ražos kāds no Latvijas uzņēmumiem.

Foto: TVNET kolāža

Vērtēs LOK amatpersonu rīcību

Jau rakstījām, ka ceturtdien Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas deputāti vērsās Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) un Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) ar lūgumu vērtēt LOK amatpersonu rīcību Latvijas olimpiešu tērpu iepirkumā.

Pēc deputātu domām publiski izskanējusī informācija dod pamatu visai ticamam pieņēmumam, ka olimpiskās komitejas iepirkuma tehniskā specifikācija tika izstrādāta, pamatojoties uz konkursā uzvarējušā Somijas uzņēmuma kataloga piedāvājumu, tādējādi nodrošinot minētajam ražotājam negodīgu uzvaru iepirkumu konkursā.

KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam adresētajā vēstulē lūgts izvērtēt LOK amatpersonu rīcību un ziņot apakškomisijai par izvērtēšanas rezultātiem, savukārt vēstulē IUB vadītājai Dacei Gaile deputāti lūdz vērtēt, vai šajā procedūrā LOK amatpersonas ir ievērojušas normatīvos aktus.

Foto: TVNET kolāža
Komentāri (85)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu