Kafija var novērst depresiju (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/Andreas Blixt

Amerikāņu zinātnieki nākuši klajā ar jaunāko pētījumu, ka regulāra kafijas dzeršana sievietēm var novērst depresiju, ziņo BBC.

Zinātnieki uzskata, ka sievietes, kuras dzer divas vai vairāk tasītes kafijas dienā, ir pakļautas krietni mazākam riskam piedzīvot depresiju.

Pētniekiem pagaidām nav skaidrs, kas tieši to ietekmē. Tiek pieļauts, ka depresiju apkaro kafijā esošais kofeīns, mainot ķīmiskos procesus cilvēka smadzenēs. Šādu pieņēmumu pētījumā apstiprināja arī fakts, ka bezkofeīna kafijas dzeršana depresiju nenovērš.

Zīmīgi, ka pētnieki par savu pētījumu objektiem izvēlējās sievietes, kuras pēc profesijas ir medmāsiņas. Pētījumā piedalījās kopumā 50 000 daiļā dzimuma pārstāvju, un tas veikts, apkopojot datus par laika posmu no 1996. līdz 2006. gadam.

Tiesa, zinātnieki norāda, ka vēl nerekomendē sievietēm ķerties pie kafijas kā depresijas ārstēšanas līdzekļa, un sola pētījumus turpināt.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu