Pirmā ūdensizturīgā kamera ar maināmu objektīvu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nikon

Nikon atklājis pasaulē pirmo ūdensnecaurlaidīgo un triecienizturīgo kameru ar maināmiem objektīviem¹ — kompaktās sistēmas kameru Nikon 1 AW1.

Ūdensnecaurlaidīga (līdz 15 m)², triecienizturīga (krītot pat no 2 m augstuma)³, aukstumizturīga (līdz –10 °C) un putekļu necaurlaidīga⁴ — kamera Nikon 1 AW1 turpina darbu neatkarīgi no tā, kādus pārsteigumus varētu sagādāt daba. Kamera tiek laista klajā vienlaikus ar diviem vienlīdz ūdensnecaurlaidīgiem, triecienizturīgiem un aukstumizturīgiem 1 NIKKOR AW objektīviem (tālummaiņas objektīvs 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 un platleņķa objektīvs 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8) un iemūžina vislabākos mirkļus jebkādos apstākļos, turklāt tā iederēsies arī elegantā pasākumā pilsētā.

Foto: Nikon

Ātrdarbīgā un precīzā Nikon 1 uzlabotā jauktā AF (autofokusa) sistēma nodrošina labas kvalitātes attēlus un vienmērīgus un dabiskus video. 14,2 megapikseļu CX formāta CMOS sensors nodrošina ISO diapazonu, kuru var paplašināt līdz pat 6400, ļaujot uztvert brīnišķīgas detaļas vājā apgaismojumā. Kad notikumi uzņem strauju gaitu, Nikon 1 AW1 nodrošina bezrūpīgu fotografēšanu, pateicoties izturīgajam korpusam un nepārtrauktās uzņemšanas ātrumam ar 60 kadriem sekundē (15 kadri sekundē, izmantojot autofokusu⁵).

Kamera Nikon 1 AW1 un objektīvs 1 NIKKOR AW ietver nepārspējamu funkcionalitāti, klasisku, minimālistisku dizainu, ātru veiktspēju un augstu fotoattēlu un video kvalitāti.

Foto: Nikon

«Mēs esam sajūsmināti par jaunās AW sistēmas iespējām, kas ļauj izmantot unikālās Nikon 1 priekšrocības jebkurā vietā. Tās ūdensnecaurlaidīgā, triecienizturīgā un aukstumizturīgā konstrukcija un lieliskais dizains ļauj būt pārliecinātam, ka uzņemsiet augstas kvalitātes fotogrāfijas un video visdažādākajos apstākļos. Varat mainīt objektīvus, lai fotografētu no citas perspektīvas un kontrolētu situāciju neatkarīgi no tā, vai atrodaties zem ūdens, kalnos vai saviesīgā pasākumā. Šī sistēma ir ideāli piemērota cilvēkiem, kas sagaida nevainojamu aprīkojuma darbību jebkādos apstākļos,» komentē Nikon Europe Nikon 1 kompaktās sistēmas kameru ražošanas menedžeris Džordijs Brinkmens (Jordi Brinkman).

¹ Starp digitālajām kamerām ar maināmiem objektīviem, kas pieejamas no 2013. gada 9. augusta; pamatojoties uz Nikon veiktā pētījuma datiem.
² Iekšējos testos ir pierādīta JIS/IEC 8. klasei (IPX8) atbilstoša ūdensnecaurlaidība; ar pievienotu ūdensdrošu 1 NIKKOR objektīvu.
³ Iekšējos testos noteikta atbilstība MIL-STD-810F metodes 516.5: Shock standartam; ar pievienotu ūdensdrošu 1 NIKKOR objektīvu. Triecienizturība netiek garantēta, ja iebūvētā zibspuldze ir pacelta.
⁴ Iekšējos testos ir pierādīta JIS/IEC 6. klasei (IP6X) atbilstoša putekļu necaurlaidība; ar pievienotu ūdensdrošu 1 NIKKOR objektīvu.
⁵ Pamatojoties uz Nikon veiktspējas testu rezultātiem, ar kameru Nikon 1 AW1 var uzņemt līdz 20 kadriem pilna lieluma attēlu ar ātrumu aptuveni 60 kadri/s, ja fokusa režīms ir iestatīts uz AF-S un pirmā kadra fokuss un ekspozīcija ir fiksēti. Ar ieslēgtu autofokusa paredzēšanu iespējams uzņemt ar ātrumu aptuveni 15 kadri/s līdz 22 kadriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu