Mūsu olimpieši Sočos startēs oranžos tērpos no Somijas (474)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovasar Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) izsludināja konkursu par apģērbu piegādi mūsu sportistiem ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos. 12.septembrī LOK par konkursa uzvarētāju atzina somu kompāniju Halti OY. Pētot sīkāk somu kompānijas piedāvājumu, lai tiktu skaidrībā, kādēļ somu ražojumi bijuši labāki par citiem, atklājām vienu dīvainību pēc otras. Kārtējais korupcijas skandāls?

Piedāvājam aplūkot LOK rīkotā konkursa tehniskās specifikācijas ilustrācijas, salīdzinātas ar somu apģērbu ražotāja Halti OY izstrādājumiem no 2013./2014.gada kompānijas ziemas apģērbu kataloga.

Spriediet paši, vai tā sakritība vai drīzāk LOK izsludinātais konkurss tika rīkots vien formāli, jo iepriekš jau bija izvēlēta uzvarētājkompānija.

Rakstā pievienoti tikai daži attēli, bet piedāvājam aplūkot visas LOK konkursa tehniskās specifikācijas ilustrācijas (resursos pieejami divi pdf faili), lai jūs paši pārliecinātos, cik neiespējami grūti ir atšķirt somu kompānijas Halti OY izstrādājumus no LOK konkursa nolikumā iekļautajām ilustrācijām.

Mūsu olimpiešus Sočos redzēsim tieši tādās krāsās, kā attēlots ilustrācijās - oranžos un brūnos krāsu toņos. Olimpiskās spēles noteikti nav notikums, kur Latvijas valsts karoga krāsas ir jāaizstāj ar citām. Acīmredzot Latvijas Olimpiskā komiteja ir citās domās.

Foto: Kolāža: TVNET

Uzmanīgi apskatiet somu ilustrāciju (zemāk). Ievērojiet, ka attēla kreisajā daļā ir redzama Halti OY ražotā soma ar lielu un grūti noslēpjamu kompānijas zīmolu/uzrakstu. Tieši šīs pašas somas attēls ir iekļauts LOK konkursa noteikumos (attēla labajā pusē). Pārsteigums bija vēl lielāks, kad pamanījām, ka kāds no LOK ir centīgi mēģinājis «izdzēst» Halti kompānijas uzrakstu uz somas, tomēr attēla apstrāde nav izdevusies kvalitatīvi un paviršais darbs ir pamanāms arī neprofesionālim. Cerēsim, ka šis LOK rīkotais konkurss nav paslīdējis garām arī Iepirkumu uzraudzības birojam.

Foto: Kolāža: TVNET
Foto: Kolāža: TVNET
Foto: Kolāža: TVNET
Foto: TVNET kolāža

Olimpiešu ziemas apģērbu formas tiks iepirktas par 154 000 latu.

Komentāri (474)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu