Dārziņa divi vārti palīdz «Traktor» izcīnīt uzvaru (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Divus vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē trešdien guva latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš, palīdzot jauno sezonu neveiksmīgi uzsākušajai vicečempionei Čeļabinskas «Traktor» trešajā cīņā pēc kārtas tikt pie kopvērtējuma punktiem.

Aizvadītajā mačā «Traktor» ar rezultātu 5:1 (2:0, 2:0, 1:1) savā laukumā pārspēja Novokuzņeckas «Metallurg» hokejistus, bet Dārziņš pirmās trešdaļas pēdējā minūtē un otrās trešdaļas devītajā minūtē guva savas komandas otros un ceturtos vārtus.

Latviešu uzbrucējs laukumā aizvadīja 17 minūtes un septiņas sekundes, kuru laikā pa vārtiem meta trīs reizes.

Vēl pa reizei mājinieku rindās izcēlās Maksims Kondratjevs, Petri Kontiola un Staņislavs Čistovs, bet goda vārtus «Metallurg» vienībā guva Marks Skutars.

Šīs sezonas piecos mačos Dārziņš guvis trīs vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles, kas dod vietu starp 30 rezultatīvākajiem līgas spēlētājiem.

Tikmēr zaudējumu trešdien piedzīvoja aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas «Donbass» vienība, kas mazrezultatīvā cīņā ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) izbraukumā piekāpās Mitišču «Atlant» komandai, kurai tas bija pirmais mačs pēc galvenā trenera Sergeja Svetlova atlaišanas.

Vienīgos vārtus mačā 24.minūtē guva Andrēass Enkvists, ļaujot «Atlant» hokejistiem tikt pie pirmā panākuma šosezon un pakāpties no pēdējās vietas līgā.

Bārtulis šajā mačā nospēlēja 21 minūti un 26 sekundes, kas bija otrs ilgākais laiks starp visiem hokejistiem.

Līdz ar to bez uzvarām pamatlaikā šosezon vēl ir Bratislavas «Slovan», Habarovskas «Amur» un Vladivostokas «Admiral» komandas. No šīm vienībām trešdien «Amur» ar 2:6 (1:2, 1:3, 0:1) pārliecinoši zaudēja Ņižņekamskas «Ņeftehimik», bet «Admiral» ar 1:4 (1:0, 0:4, 0:0) zaudēja Ufas «Salavat Julajev».

No Latvijas hokejistu pārstāvētajiem klubiem trešdien Miķeļa Rēdliha Jaroslavļas «Lokomotiv» ar 1:2 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Maskavas «Spartak».

Tomēr latviešu uzbrucējs, kurš iepriekšējā mačā atgriezās laukumā pēc traumas izārstēšanas, šoreiz atkal nespēlēja.

Savukārt bez zaudējumiem šosezon kā vienīgā turpina cīnīties Sanktpēterburgas SKA komanda, kas ar 5:1 (2:0, 2:1, 1:0) pārspēja Baltkrievijas vienību Minskas «Dinamo».

Šajā mačā vienus vārtus uzvarētāju labā guva Viktors Tihonovs, apsteidzot Rīgas «Dinamo» hokejistu Kailu Vilsonu un ar sešiem precīziem metieniem kļūstot par līgas labāko vārtu guvēju.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā tagad līdere ar 18 punktiem sešos mačos ir SKA komanda, bet tai ar 15 punktiem seko latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvētā līgas čempione Maskavas «Dinamo», ko trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Trešā ar 14 punktiem tagad ir «Spartak» komanda, bet tai punktu zaudē Rīgas «Dinamo».

Kā ziņots, nākamajā mačā Rīgas «Dinamo» ceturtdien savā laukumā spēkosies ar Maskavas «Dinamo».

Vēl Rietumu konferencē «Donbass» ar septiņiem punktiem atrodas astotajā vietā, bet Aināra Podziņa pārstāvētā Podoļskas «Vitjaz» un «Lokomotiv» ar sešiem un pieciem punktiem ir devītā un desmitā.

Austrumu konferencē līdere ar 13 punktiem sešos mačos ir Kazaņas «Ak Bars» komanda, bet «Traktor» hokejisti pēc sezonas sākumā piedzīvotajām divām neveiksmēm pamatlaikā nākamajos trijos mačos tikuši pie septiņiem punktiem, kas konferences kopvērtējumā ļāvis pakāpties uz devīto vietu.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas «Dinamo».

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu