Koncerti rudens un ziemas sezonai

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai arī, visticamāk, tuvākos gadus Latvijas koncertdzīvē tik blīva un piesātināta dažādu ārvalstu mākslinieku viesošanās, kāda tā bija laika posmā no 2006. līdz 2008. gadam, nav gaidāma, tas nenozīmē, ka koncertu organizētāji ir nolaiduši rokas un izkāruši balto karogu.

Esam piesardzīgi

Protams, laiki ir mainījušies. Piemēram, 2007.gada rudens un ziemas sezonā (sākot ar septembri) pie mums teju katru nedēļas nogali ar lielkoncertiem viesojās tādi pasaulē pazīstami vārdi kā Eltons Džons, "Faithless", Braiens Ferijs, Čiks Korea, Braiens Adamss, "Dead Can Dance" soliste Līza Džerarda, roka veterāni "Foreigner", Eliss Kūpers, Džo Kokers, britu indīroka klasiķi "The Wedding Present", džeza akordeonists Rišārs Galliāno, Vanesa Meja un neskaitāmi populāri elektroniskās un deju mūzikas dīdžeji un mūziķi, turpretī šā gada attiecīgās sezonas koncertdzīves piedāvājums ir daudz pieticīgāks un piesardzīgāks.

Šogad vēl "Arēnā Rīga" uz lielās skatuves varēsim baudīt vien leģendāro Eltonu Džonu (03.11.), dziedātāju Leniju Kravicu (11.11.) un amerikāņu rokgrupu "Thirty Seconds To Mars" (02.11.). Jāpiebilst arī, ka, nākamā gada februārī Rīgā jau izziņots vācu grupas "Rammstein" (07.02.) šovs. Vēl pie šā gada lielajiem koncertiem varētu minēt Džeimsa Blanta (30.09.) iznācienu jaunajā koncertzālē "Palladium", un tas arī viss... Turklāt par koncertorganizētāju piesardzību runā fakts, ka

gan Blants, gan Kravics, gan Eltons Džons, gan "Rammstein" Rīgā jau veiksmīgi uzstājušies un Latvijas klausītājiem nav sveši.

Lenijs Kravics viesojies pat veselas divas reizes - 2005. un 2008. gadā. Tāpat kā Eltons. Vienīgais lielkoncerts, kas iekrīt tā dēvētajā riska grupā un notiks Latvijā pirmo reizi, ir MTV kanāla mīluļu "Thirty Seconds To Mars" koncerts.

"Palladium" trešā elpa ar Blantu un Kalvi

Vairākus gadus ar baltu skaudību noraudzījāmies, kā mūsu Ziemeļu kaimiņi savā Tallinas klubā "Rock Cafe" spēja regulāri rīkot vidēja līmeņa, bet vienlaikus ļoti aktuālu mūziķu koncertus ("Cut Copy", "Ratatat" u.c.). Beidzot arī Rīgā, savulaik populārā kinoteātra "Palladium" atjaunotajā ēkā 30.septembrī durvis vērs jauna koncertzāle. Pirmais publiskais pasākums šajās telpās kopš kinoteātra slēgšanas deviņdesmito gadu sākumā būs britu romantiskā dziesminieka Džeimsa Blanta koncerts.

Džeimss Blants, kas ir beidzis militāro akadēmiju un NATO miera uzturēšanas spēku sastāvā dienējis Kosovā, jau 2009.gadā viesojās "Arēnā Rīga". Pagājušā gada rudenī Blants laida klajā savu jaunāko studijas ierakstu "Some Kind of Trouble", un šoruden populārā hita "You’re Beautiful" autors vēlreiz iecerējis apmeklēt Austrumeiropu, pārsvarā gan koncertējot lielākās arēnās.

Uzstāšanos jaunajā - nepilnu divu tūkstošu auditorijai paredzētajā "Palladium" var uzskatīt par īpašu notikumu.

Otrs no nozīmīgajiem "Palladium" izsludinātajiem koncertiem būs britu grupas "Kaiser Chiefs" koncerts 12.oktobrī, savukārt 10.oktobrī izziņots nule kā prestižajai britu "Mercury" mūzikas balvai nominētās dziedātājas un ģitāristes Annas Kalvi koncerts. Jau gada sākumā par šo 32 gadus veco mākslinieci ar aizrautību rakstīja lielākie mūzikas izdevumi un minēja Kalvi vārdu pie 2011.gada lielākajiem jaunajiem atklājumiem. Anna Kalvi iedvesmojusies gan no 20. gadsimta klasiskās mūzikas, gan mācījusies radošumu no roka leģendām Džimija Hendriksa un "Captain Beefheart", bet dziedāšanu no tādām zvaigznēm kā Edites Pjafas un Ninas Simones. Mūzikas kritiķi bieži Kalvi salīdzina ar tautieti P.Dž. Hārviju.

Jaunajā koncertu klubā "Palladium Rīga" izsludināti arī islandiešu grupas "FM Belfast" (06.10.) un pazīstamā beļģu triphopa kolektīva "Hooverphonic" (01.11.) koncerti.

Arēnā Lenijs Kravics un "Thirty Seconds To Mars"

11.novembrī "Arēnā Rīga" sava jaunākā studijas albuma "Black and White America" Eiropas tūres ietvaros uzstāsies vairākkārtējs "Grammy" balvas ieguvējs, mūziķis Lenijs Kravics, kas savā mūzikā sintezē roka, fanka un pat soula elementus. 47 gadus vecais Kravics pirmo reizi Rīgā viesojās 2005.gadā, kur savas turnejas "Electric Church" ietvaros sniedza koncertu Skonto hallē. 2008.gadā viņš atgriezās Rīgā ar albumu "It Is Time For A Love Revolution".

Otrs šās rudens un ziemas sezonas "Arēnas" mūzikas notikums 2.novembrī ir 39 gadus vecā amerikāņu aktiera Džareda Leto izveidotās rokgrupas "Thirty Seconds To Mars" jaunākā albuma atbalsta turnejas "Closer To The Edge Tour" koncertšovs. Grupa, kuras auditorija galvenokārt ir pusaudži un jaunieši, šovasar jau sniedza veiksmīgu koncertu Tallinas Dziesmu svētku estrādē. Interesanti, ka pats Leto ir viens no retajiem Holivudas aktieriem, kura muzikālās ambīcijas ir īstenojušās dzīvē. Viena no Leto pazīstamākajām lomām ir daļēji muzikāla rakstura, proti, "The Beatles" dalībnieka Džona Lenona slepkavas Marka Deivida Čepmena atveidošana 2007.gada lentē "27. nodaļa" ("Chapter 27").

"Thirty Seconds to Mars" kontā ir trīs studijas albumi, kas visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 3,5 miljonos eksemplāru. Kopš albuma "A Beautiful Lie" izdošanas 2005. gadā, grupa ir sniegusi vairāk nekā 500 šovu visā pasaulē, ieskaitot uzstāšanos tādos festivālos kā "Lollapalooza" ASV, "Pinkpop" Nīderlandē, "Download" un "Give It a Name" Lielbritānijā, "Rock Am Ring/Rock Im Park" Vācijā, kā arī "Summer Sonic" Japānā. Grupas jaunākais, trešais studijas albums "This Is War" iznāca 2009. gadā.

Dienu vēlāk, 3. novembrī "Arēnā Rīga" koncertu sniegs seškārtējais prestižās "Grammy" balvas ieguvējs, leģenda un pianists Eltons Džons. Mūziķis Rīgā jau uzstājies 2007.gadā "Arēnā Rīga" un 2001.gadā Skonto stadionā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu