"Baltijas pērle": Festivāla īpašie seansi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

23. un 25. septembrī Rīgas kongresu namā un kinoteātrī "Splendid palace" (k/t "Rīga") varat noskatīties labākās festivāla "Baltijas pērle" filmas, bet šovakar jūs gaida pēdējā kinoprovokāciju nakts!

Visi galvenie šā rudens hiti – Larsa fon Trīra "Melanholija", Vudija Alena "Visi teic, ka es tevi mīlot", Terensa Malika "Debesu dienas", Lukas Guadanjīno "Es esmu mīlestība" un daudzi citi, kuru seansi festivāla pirmajās dienās bija pilnībā izpārdoti.

2011. gada Kannu kinofestivāla sensācija – M.Hazanavičusa "Mākslinieks", kura sajūsminājusi skatītājus arī Rīgā, tiks demonstrēta vēl 25. septembrī plkst. 20.30.

Lai suminātu dižo P.Almodovaru viņa dzimšanas dienā, programmā atkārtoti iekļauta viņa filma "Āda, kurā es dzīvoju", kas jau izvirzīta gan ASV kinoakadēmijas balvai "Oskars", gan Eiropas kinoakadēmijas balvai "Fēlikss".

Visi, kuri nepaguva noskatīties brīnišķīgo programmu "Kino un mode", vēl var paspēt to izdarīt 24. un 25. septembrī kinoteātrī "Splendid palace".

Ungāru kulta režisora Bēlas Tarra filmas "Turīnas zirgs", kas saņēmusi godalgu Berlīnes kinofestivālā un izvirzīta "Oskara" balvai, vienīgais seanss notiks 25. septembrī kinoteātra "Splendid palace" Mazajā zālē plkst. 15.00.

"Splendid palace" var pagūt noskatīties arī Kannu kinofestivāla noslēguma filmu – Kristofa Onorē ironisko mūziklu "Iemīļotie" ar Katrīnu Denēvu un Kjāru Mastrojāni. Kritiķi salīdzina šo filmu ar "Šerbūras lietussargiem", bet vienu no lomām tajā atveido arī slavenais kinorežisors Milošs Formans.

Visienesīgākā filma kinovēsturē – "Vējiem līdzi" tās restaurētajā versijā uz lielā ekrāna, atsaucoties Rīgas skatītāju lūgumam, tiks demonstrēta 24. septembrī plkst. 12.00 Rīgas Kongresu namā.

Festivāls jau tuvojas noslēgumam, atstājot visspilgtākos iespaidus un viedokļu dažādību, bet jums vēl ir iespēja šajās trīs dienās noskatīties labāko, kas tika izrādīts 2011. gada "Baltijas pērlē".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu