Sāk tirgot biļetes uz mūzikas festivālu «Porta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 7.novembra līdz 9.novembrim Rīgā notiks 13.pasaules mūzikas festivāla «Porta» koncerti, informē festivāla rīkotāju pārstāve Ilze Apsiņa. Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla piedāvātajiem pasākumiem jau var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

Šogad festivāls veltīts Austrumu zemju kultūrai un mūzikai, aicinot koncertos un filmu programmā tikties ar spilgtiem mūziķiem no Indijas, Izraēlas, Krievijas, Azerbaidžānas un Latvijas.

Festivāla laikā būs iespēja baudīt klasisko indiešu mūziku, apvienotu ar mūsdienu Rietumu mūzikas pieredzi - džezu, fanku un etno -, kā arī Balkānu ritmus, klezmermūzikas šarmu, latviešu dainas ar azerbaidžāņu mugam radniecīgu skanējumu, pašmāju postfolkloras aizsācējus un līderus.

7.novembrī kinoteātrī «K.Suns» notiks dokumentālās filmas «Ceļš uz mājām» seanss, bet pēc tam sekos dokumentālo filmu programma, savukārt Kaņepes Kultūras centrā šajā vakarā ar pasaules mūzikas programmu uzstāsies dīdžejs «Monsta».

Prems Džošua
Prems Džošua Foto: Publicitātes foto

Festivāla nākamajā dienā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā varēs baudīt Izraēlas mūzikas grupas «The Shuk» meistarklases, «Palladium» koncertzālē norisināsies Latvijas postfolkloras grupas «Iļģi», grupas «The Shuk» un Krievijas mūziķu «Dobranotch» koncerts, bet Kaņepes Kultūras centrā ar pasaules mūzikas programmu uzstāsies dīdžejs «Karlo».

Savukārt festivāla pēdējā dienā «Palladium» koncertzālē varēs baudīt koncertu, kurā piedalīsies muzikāls, inovatīvs un pilnīgi unikāls projekts «Baltās skaņas. Latvija - Azerbaidžāna», ansamblis «Forshpil» piedāvās savu desmit gadu jubilejas programmu, kā arī uzstāsies vācu izcelsmes multinstrumentālists un komponists Prems Džošua un viņa starptautiskā mūziķu apvienība. Festivāla izskaņā Kaņepes Kultūras centrā ar pasaules mūzikas programmu uzstāsies dīdžejs «Šahs».

www.festivalporta.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu