Vineta Sareika "Sinfonietta Rīga" atklāšanas koncertā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

23. septembrī plkst.19.30 Lielajā ģildē "Sinfonietta Rīga" kopā ar izcilo latviešu vijolnieci Vinetu Sareiku diriģenta Normunda Šnē vadībā atklās kamerorķestra sesto rudens/ziemas koncertsezonu

Koncertā dzirdēsim Fēliksa Mendelszona Vijolkoncertu, Ludviga van Bēthovena jaunības degsmi Simfonijā Nr. 1, Stīva Reiha valdzinošās konstrukcijas skaņdarbā "Triple Quartet" un zviedru komponista Alberta Šnelcera asprātīgi frīkaino veltījumu Timam Bērtonam skaņdarbā "A Freak in Burbank".

Mūzikas žurnālists Orests Silabriedis par vijolnieci Vinetu Sareiku: "Domāju, ka Francijā un Beļģijā talanta zeltījumu saņēmusī vijolniece ir gatava jebkādam mūzikas žanram un virzienam: smalka elegance klasicisma mūzikā, tumsnēja intensitāte vācu romantisma paraugos, spoža ekspresija un spējš noskaņu mainīgums franču kamermūzikā, ziboša virtuozitāte koncertžanra hitos, dziļš saturīgums kameransambļu mūzikā. Palaikam

gribētos zināt, no kādām pūķa dzīslām darināta Vinetas lociņa serde –

tik vētraina un spēkpilna, taču vienlaikus rāma un plaša ir viņas spēle!"

Savukārt diriģents Normunds Šnē par gaidāmo koncertsezonu teic: "Mūsu līdzšinējā veiksmīgā darbība un mērķtiecīga attīstība nav iedomājama bez četriem stūrakmeņiem – mūsu mūziķiem, mūsu klausītāja, mūsu repertuāra un mūsu viesiem. Varam būt gandarīti, ka kopīgi muzicēt ar Sinfoniettu joprojām vēlas Kristofs Poppens un Vineta Sareika, mūs gaida iepazīšanās ar Izabellu Faustu, Ruslanu Viļenski, Aleksandru Janičeku un Avneru Bīronu. Ausis vaļā – mūzika joprojām ir pārsteigumu un jaunatklājumu teritorija."

Biļetes uz sezonas atklāšanas koncertu iespējams iegādāties Lielās ģildes un "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu