«Rīga Radio» turpinās raidīt bez populāriem dīdžejiem (47)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rigaradio.lv

Jau ziņots, ka nesen par savu aiziešanu no «Rīga Radio» publiski paziņoja tā ētera cilvēks Eduards Švāns. Turpmāk ēterā nedzirdēsim arī pazīstamo mūziķi Robertu Gobziņu. Kā TVNET paskaidroja raidstacijas direktors Kristaps Zīds, tas nenozīmē radio beigas - vienkārši turpmāk lielāks akcents tiks likts uz mūziku.

«Turpinām strādāt, tā kā bija ieplānots, bet, jā, drusku atvadāmies arī no ētera personībām. Diemžēl tāds mums ir tas lēmums, taču joprojām saglabāsim muzikālo formātu un vairāk pievērsīsimies muzikālajiem projektiem un kultūras pasākumiem, arī modei, mākslai, kino utt.,» raidstacijas tālāko darbību sarunā ar TVNET ieskicē tās direktors.

Turpmāk ēterā vairs nedzirdēsim rīta dīdžeju, kura pienākumus līdz šim pildīja Švāns, tāpat vakara raidījumus vairs nevadīs Roberts Gobziņš, kurš gan no raidstacijas pilnībā nav aizgājis un sadarbosies ar «Rīga Radio» dažādu projektu ietvaros. Savukārt vēl viens bijušais darbinieks, Eduards Beķeris, jau uzsācis darbu «Star FM». Starp programmas veidotājiem palicis vienīgi līdz šim pa dienu dzirdamais DJ Rise, jeb Raitis Menkins, kurš turpmāk izies ēterā no plkst. 16:00 līdz 19:00.

Jautāts par Švāna aiziešanu, kad līdzšinējais ētera cilvēks par to paziņoja tviterī, raidstacijas vadītājs atsauc atmiņā brīdi, kad kolektīva darbiniekus bija sasniegusi ziņa par gaidāmajām izmaiņām.

«Daži to uztvēra veselīgi, bet diemžēl Eduards (vai nu viņš nepareizi saprata vai kā) uzreiz ietvītoja. [..] Principā mums nekādas sarunas par atlaišanu vai attiecību izbeigšanu nebija,» teic Zīds, atzīstot, ka labprāt būtu turpinājis sadarboties ar dīdžeju radiostacijas projektos. Viens no tiem ir par tradīciju kļuvušais ceturtdienas vakara dzīvās mūzikas koncerts, kuru video pēc tam noskatāmi vietnē «videobars.lv». Ar laiku šīs lapas saturs tiks papildināts arī ar citiem «Rīga Radio» ētera materiāliem.

videobars.lv

No Zīda teiktā noprotams, ka lēmumu par atteikšanos no līdzšinējiem ētera cilvēkiem ietekmējis reklāmdevēju viedoklis un tā kā raidstacija ir sarežģīta mašinērija, kā mazam radio ir bijis grūti sabalansēt savu programmu. «Ir lielie spēlētāji, bet mēs tur nelienam. Mēs zinām savu vietu un tur arī gribam palikt,» rezumē «Rīga Radio» vadītājs.

Eduards Švāns un Ingus Baušķenieks Rīga Radio studijā
Eduards Švāns un Ingus Baušķenieks Rīga Radio studijā Foto: rigaradio.lv
Komentāri (47)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu