Baleta projektā «Borderless» dejos četru valstu dejotājas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

26.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā viesosies «Indras Reinholdes kamerbalets», piedāvājot laikmetīgā baleta izrādi «Gulbja dziesma» - fantāzija par Čehova tēmām.

Starptautiskais laikmetīgā baleta projekts «Borderless» tapis, sadarbojoties «Indras Reinholdes kamerbaletam» un četru valstu dejotājiem - Nam Keun An (Dienvidkoreja), Raul Tamez (Meksika), Marc Balló (Spānija),

Ieva Kemlere, Gabija Bīriņa un Anastasija Šņakina (Latvija).
Foto: publicitātes

Izrāde veidota pēc Antona Čehova stāstu «Cilvēks futrālī’», «Ragana», «Literatūras skolotājs», «NN kundzes stāsts» un dramatiskas etīdes «Gulbja dziesma» motīviem, brīvi interpretējot literārās tēmas dejas valodā. Čehoviskais, skumji smieklīgais motīvs caurvij izrādi, atklājot mīlestības un garīgo ideālu trauslumu. Cilvēka gaišās domas, cerības un sapņi, jaunības radošo spēku pilnība - kur tas viss paliek, kad pāri iet nepielūdzamā dzīve, atstājot dvēselē vien alkas, kas nekad nebeidzas?

Horeogrāfija: Indra Reinholde. Mūzika: D. Šostakovičs, A. Šnitke, A. Pērts. Scenogrāfija: Anastasija Starodedova. Tērpi: Anete Heida.

«Indras Reinholdes kamerbalets» ir profesionāla laikmetīgā baleta kompānija ar savdabīgu un spilgtu māksliniecisko rokrakstu. Šajā teātrī top oriģināli jaundarbi, vienota horeogrāfiska stila ietvaros organiski apvienojot gan modernā baleta, gan laikmetīgās dejas elementus un

uzsverot dejas un emocionalitātes lomu izrādē.

Kamerbalets ar panākumiem uzstājies Rīgā un citās Latvijas pilsētās, arvien izpelnoties skatītāju un baleta speciālistu atzinību. «Indras Reinholdes kamerbalets» ir guvis arī starptautiska mēroga panākumus, 2013.gada jūnijā kļūstot par Parīzes starptautiskā horeogrāfijas konkursa «Contemporain versus Urbain 2013» finālistu.

Kamerbaleta mākslinieciskā vadītāja - starptautiskā Maijas Pļiseckas baleta konkursa laureāte Indra Reinholde ir baletmeistare ar 16 gadu pieredzi laikmetīgā baleta žanrā, 17 baletu autore, iestudējusi savus darbus tādos pazīstamos baleta teātros kā Marijas teātris Sanktpēterburgā, teātris «Krievu balets» Maskavā, Jekaterinburgas Dejas teātrī un citur.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu