Vēsturiskajā Reiterna namā atvērs rokkafejnīcu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Reiterna nams Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4, uz 10 gadiem izīrēts uzņēmējiem Raivo un Marekam Mediņiem, kuri šajā ēkā jau šogad plāno atvērt rokkafejnīcu - līdzīgu Latvijas 1. rokkafejnīcai, kas jau ilgāku laiku darbojas Liepājā, apstiprināja Raivo Mediņš.

Mediņi uzvarējuši Valsts nekustamā īpašuma aģentūras rīkotajā izsolē par šīs ēkas īres tiesībām.

Tā kā Reiterna nams ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, jaunajiem ēkas īrniekiem jārespektē tā interjers un sienas viņi pēc sava prāta pārkrāsot nevar. "Jāsaprot, ka šis ir īpašs nams," atzina Mediņš. Rokkafejnīcas interjeru papildinās ne tikai jaunas mēbeles, bāri un skatuves, bet arī krietni plašāka mūziķu relikviju kolekcija nekā rokkafejnīcā Liepājā, piebilda uzņēmējs.

Jaunie īrnieki namu apsaimnieko tikai pāris nedēļas, un pagaidām vēl nav zināms jaunās izklaides vietas atklāšanas datums. "Taču šogad noteikti rokkafejnīcu Reiterna namā atvērsim," akcentēja Mediņš.

Ēka, kas dažus gadus nav izmantota, tomēr ir labi uzturēta, iepriekš informēja Mediņš.

Reiterna nams ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis un viens no nedaudzajiem pašlaik redzamajiem Rīgas baroka laika arhitektūras piemēriem, kam ir būtiska nozīme visas 17.gadsimta otrās puses Austrumbaltijas reģiona arhitektūras kontekstā, liecina mājaslapā "Makslasvesture.lv" publicētā informācija. Reiterna nama telpās savulaik atradās Latvijas Žurnālistu savienība, bet dažos pēdējos gados tās netika izmantotas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu