Ekstremāla ekstāze "Baltijas pērlē"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien, 22. septembrī, "Kino Citadele" tiks demonstrēta pirmā erotiskā 3D filma kinovēsturē "Sekss un Dzen" ("3D Sex And Zen: Extreme Ecstasy"), kas sola ekstremālu ekstāzi, informē festivāla "Baltijas pērle" rīkotāji.

Šis kinodarbs ir rimeiks 1991. gada kulta filmai, kuras scenārijs balstīts Lī Jū 17. gadsimta romānā "Miesisko lūgšanu paklājs". Kontinentālajā Ķīnā to ir aizliegts izrādīt kinoteātros un, lai apmierinātu ziņkāri, iedzīvotāji dodas uz Taivānu un Honkongu. Kompānija IMAX atteicās demonstrēt šo filmu, uzskatot tās saturu par pārāk izaicinošu. Tomēr Honkongā "Sekss un Dzen: Ekstremālā ekstāze" jau pirmajā nedēļā kases ienākumu ziņā krietni apsteidza līdz šim visu laiku ienesīgāko filmu "Avatars".

Anotācija. Stāsts par jaunu cilvēku, kurš pēc laulībām kļūst bagāts un iegūst cienījamu statusu sabiedrībā, diemžēl atklāj, ka apņemtā sieva nav spējīga gandarīt viņa seksuālo apetīti. Vīrietis alkst izjust baudas virsotnes, tādēļ dodas uz Augstākās svētlaimes torni, lai ļautos iekārei, kaislei un izvirtībai. Pirmkārt jau

jāakcentē, ka šī ir tieši erotiska, ne pornogrāfiska filma – tajā nav ne pārmērību,

ne nosacītības. Erotisku mītu un leģendu ekranizācija senās Ķīnas vidē izvērtusies burvīgā pasakā pieaugušajiem, sakausējot fantastisku sižetu ar vizuālu iespaidīgumu, balansējot uz ģeniālā un apšaubāmā robežas, pārsteidzot ar daudziem kinematogrāfiskajiem atradumiem – ne tik daudz ar kadra atklātību, kā tēliem un to darbību.

Filma paralēli virza divas pamatidejas – kaislību un mīlestību, pasniedzot tās dažādos iemiesojumos, savijot tās kopā un pat nesaudzīgi norobežojot vienu no otras. Lai arī sižets vērpjas ap attiecību seksuālo aspektu, viens pēc otra iznirst draudzības un nodevības, uzticības un neuzticības motīvi, garīgā un fiziskā vardarbība kā šķēršļi īstas mīlestības un harmonijas iemantošanā.

Tuvojoties viedajai atziņai, ka arī bez seksa iespējams nodzīvot ciešā dvēseliskā savienībā daudzus gadus un vecumdienās justies laimīgiem, filma atsedz cilvēku netikumus, sākot jau no dusmu izvirdumiem un skaudības līdz svešu līgavu iekārošanai un zādzībai. Vairāki galvenie varoņi cenšas veltīt savu jaunību miesas izpriecām, apgūt lietpratīgus erotiskos paņēmienus un ieslīgt nepārspējamu baudu skavās. Leģendārie artefakti jau tā kolorīto un gardo attēlu padara vizuāli vēl piesātinātāku un spilgtāku, bet lidojošie dunči, krāšņie sieviešu ķermeņi un citi patīkami pārsteigumi pārvērš redzēto erotikas un izklaides trīsdimensiju atrakcijā.

Eiropas skatītāju atsauksmes

"Kadra piesātinājuma un ainu efektīguma ziņā šī filma ir nevainojama. Tā ir tik burvīga un skaista, ka aizraujas elpa. Trīsdimensiju formātā panākts izcils rezultāts. Dīvainībām pilnā ķīniešu pasaka lielajiem skatītājiem gan uzjautrina, gan izklaidē un uzjunda romantiski erotiskas noskaņas. Tā sniedz daudz padomu jauniem un ne tik jauniem pārīšiem par intīmo dzīvi. „Sekss un Dzen” nenoliedzami ir fenomenāla filma un spožas meistarības paraugs, izcils kinematogrāfa veikums, kas spēj radīt stimulu līdzīgu filmu tapšanai. Galvenais, ka filma ir patiesi aizraujoša un iejūsminoša!"

"Satriecošs skaistums. Brīnišķīgs operatora darbs, ar smalku gaumes izjūtu izraudzīti aktieri, dārgas dekorācijas un kostīmi, kas darināti ar mīlestību un fantāziju. Ne jau formāts ir būtiskākais. Jau ļoti sen nebiju guvusi tādu vizuālo baudu no kadra uzbūves, faktūrām un krāsām. Tas viss nudien izskatās šiki un cienījami – spilgti tērpi, elegantas lietiņas, zīds, samts, āda, zelts, marmors... un itin kā vilina pieskarties, aicina pārcelties šai vidē."

"Vispārsteidzošākais ir tas, ka šajā filmā nav nekā vulgāra. Ekrānā, protams, tiek demonstrēti atkailināti sieviešu augumi un dažādas pikantas, intriģējošas detaļas, bet tas nav galvenais. Galvenais slēpjas senā Austrumu gudrībā – ķermeņa skaistums nevar mēroties ar dvēseles skaistumu. Lai to saprastu ir jāpiedzīvo dažnedažādas miesas metamorfozes, jāizzina visas baudas, bet pēc tam jāieslīgst ciešanu dūkstī. Neparasti, spilgti, sulīgi, gardi, kolorīti un vienkārši patīkami. Noteikti jānoskatās!"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu