Krievijas parlamenta spīkeres amatā pirmo reizi sieviete

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Par Krievijas parlamenta augšpalātas Federācijas padomes priekšsēdētāju trešdien tika ievēlēta bijusī Sanktpēterburgas gubernatore Valentīna Matvijenko.

Par Matvijenko nobalsoja 140 senatori, pret nebija neviens, bet viens senators atturējās.

Iepriekšējais Federācijas padomes spīkers Sergejs Mironovs, kurš tolaik bija partijas "Taisnā lieta" vadītājs, zaudēja spīkera amatu 18.maijā, kad viņu no Federācijas padomes atsauca Sanktpēterburgas likumdošanas sapulce. Mironova atcelšanu no spīkera amata pirms tam pieprasīja premjerministra Vladimira Putina partija "Vienotā Krievija".

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs ierosināja par Federācijas padomes priekšsēdētāju ievēlēt Matvijenko, kura tobrīd nebija parlamenta augšpalātas deputāte. Viņa kandidēja Pēterburgas likumdošanas sapulces papildvēlēšanās vienā no apgabaliem, tika ievēlēta un atstāja pilsētas gubernatora amatu. Pēterburgas Likumdošanas sapulce Matvijenko deleģēja darbam Federācijas padomē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu