"Oskari" un Eiropas kino balvas "Baltijas pērlē"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Astoņas no kinofestivāla "Baltijas pērle" programmā iekļautajām filmām nominētas prestižajām Eiropas Kinoakadēmijas balvām, bet trīs kinodarbi cīnīsies par "Oskara" godalgām, informē festivāla rīkotāji. Dažas no minētajiem filmām festivāla ietvaros vēl iespējams noskatīties tikai šodien un rītdien.

A.Zvajginceva filma "Jeļena", kas jau saņēmusi Kannu kinofestivāla īpašo balvu un guvusi atzinību daudzos Eiropas festivālos, tiks demonstrēta "Splendid Palace" (k/t "Rīga") plkst. 17.30.

P.Almodovara "Āda, kurā es dzīvoju", kas tika nominēta Kannu "Zelta palmas zaram" un nu izvirzīta gan ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars", gan Eiropas Kinoakadēmijas balvai "Fēlikss", tiks demonstrēta Rīgas Kongresu namā plkst. 20.50.

S.Bīras "Labākā pasaulē", kas jau saņēmusi gan "Oskara" balvu, gan "Zelta globusa" godalgu kā labākā ārzemju filma, nu pretendē arī uz Eiropas kino balvu. Šo filmu var noskatīties 22.septembrī Rīgas Kongresu namā plkst. 20.30.

L.fon Trīra spožā "Melanholija", kas apvijās skandāliem un nepalika bez godalgas Kannu kinofestivālā, tiks demonstrēta 23. septembrī Rīgas Kongresu namā plkst. 18.40.

B.Tarra "Turīnas zirgs" - ungāru intelektuālā kulta režisora filma, kas pretendē uz abām kinobalvām, tiks demonstrēta vienīgajā seansā 25.septembrī "Splendid Palace".

M.Hazanavičusa "Mākslinieks", kas tika izraudzīta festivāla "Baltijas pērle" atklāšanai, arī ir nominēto kinodarbu vidū un, ievērojot skatītāju vēlmes, tiks demonstrēta atkārtoti 25. septembrī.

Diemžēl T.Tikvera filma "Trijatā" jau devusies iekarot skatītāju sirdis Sanfrancisko, bet A. Kaurismeki filma "Havra", kas tika nominēta Kannu "Zelta palmas zaram" un saņēmusi FIPRESCI balvu, kā arī kritiķu vērtējumos atzīta par izcilāko režisora darbu visā viņa karjeras laikā, jau aizceļojusi uz nākamo festivālu Reikjavikā.

Atgādinām, ka festivāla kinoseansi notiek Rīgas Kongresu namā un kinoteātrī "Splendid Palace".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu