Lietuva noslēdzošajā otrā posma mačā smagā cīņā pieveic Ukrainu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas basketbolisti tikai spraigā cīņā svētdienas vakarā spēja pieveikt Ukrainu noslēdzošajā Slovēnijā notiekošajā Eiropas čempionāta otrā posma cīņā, taču tas netraucēja ukraiņiem pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē iekļūt ceturtdaļfinālā.

Lietuvas basketbolisti pār Ukrainu izrādījās pārāki vien ar 70:63 (18:13, 14:17, 16:16, 22:17), turklāt lietuviešiem cīņas gaitā neizdevās iekrāt vērā ņemamu pārsvaru.

Maču labāk iesāka Ukraina, taču turpinājumā Lietuva maču izlīdzināja un otrās ceturtdaļas viducī panāca lielāko pārsvaru spēlē - 28:19. Tomēr Ukraina prata atgūties un pirmo puslaiku noslēdza vien ar divu punktu deficītu - 30:32, tāpēc tā pamatoti varēja cerēt uz panākumu arī šajā mačā.

Otrajā puslaikā starp abām komandām aizritēja līdzvērtīga cīņa, kurā gan vienai, gan otrai vienībai izdevās pabūt līderes godā. Tomēr, tuvojoties spēles izskaņai, Lietuva aizvien uzstājīgāk turējās vadībā, nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika beigām panākot sešu punktu pārsvaru (59:53). Tomēr arī šo rezultāta deficītu ukraiņiem izdevās atspēlēt, vienu minūti un 21 sekundi līdz ceturtā ceturkšņa beigām esot iedzinējos ar 63:64.

Taču galotnē veiksmīgāk nospēlēja titulētākie lietuvieši, gūstot panākumu ar 70:63.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Lins Kleiza, kuram 15 punkti. Neviens cits basketbolists Lietuvas izlasē desmit punktu robežu nepārsniedza. Savukārt Ukrainas komandas labā ar 18 punktiem izcēlās Serhijs Gladirs.

Kā zināms, Latvijas izlase Ukrainu savstarpējā spēlē sagrāva ar 85:51, taču nespēja čempionātu turpināt uz pozitīvas nots, ciešot zaudējumus pret Franciju un Beļģiju un neiekļūstot labāko astoņniekā.

Ja latvieši būtu pieveikuši Beļģiju, tad tieši viņi būtu iekļuvuši Eiropas čempionāta labāko astoņu komandu pulkā.

Pēc pieciem mačiem E grupā četras uzvaras ir Lietuvai, bet trīs panākumi četros mačos - Serbijai un Francijai. Ukrainas kontā ir divi panākumi piecos mačos, bet Latvijas un Beļģijas - viena uzvara.

Ukraina ceturtdaļfinālā iekļuvusi pirmo reizi valsts pastāvēšanas vēsturē.

Pēc zaudējuma Beļģijai Latvija Eiropas čempionātu noslēdza 11.vietā, kas ir labākais tās sasniegums kopš 2001.gada, kad tika izcīnīta astotā vieta.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalījās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pēdējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nebija spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas Basketbola savienība (LBS) neizvirzīja valstsvienībai konkrētu uzdevumu.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz 22.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu