Bagatskis: Ar laiku sapratīsim, ka esam paveikuši labu darbu (30)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbola izlase ar laiku sapratīs, ka Slovēnijā notiekošajā Eiropas čempionātā ir paveikuši labu darbu, pēc zaudētā mača pret Beļģiju, Latvijas Basketbola savienībai (LBS) teica valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Svētdienas pēcpusdienā Latvija spraigā cīņā piekāpās beļģiem ar 56:60, līdz ar to neizcīnot tiesības piedalīties ceturtdaļfinālā. Līdz ar to Latvija šo Eiropas čempionātu noslēdza 11.vietā.

«Gatavošanās šai spēlei nebija savādāka, kā pirms citām spēlēm, kad viss vairāk vai mazāk nostrādāja. Centāmies atslogot spēlētājus, jo tāpat bija skaidrs, ka viņi paši domā par spēles svarīgumu,» sacīja Bagatskis. «Bija dažādas idejas, bet mums te visas spēles bija svarīgas, netika šķirots - kuru atdot, kuru nē, tāpēc it kā nebija iemesla neko radikāli mainīt. Tagad, protams, var domāt, ka kaut kādās niansēs vajadzēja rīkoties savādāk.»

«Beļģijas izlase ne ar ko nepārsteidza. Pieredzējusi komanda, kas zina, kā spēlēt basketbolu, turklāt varēja spēlēt bez spiediena - tā, kā prot. Laukumā notika viss, ko video jau bijām redzējuši. No mūsu puses daudzi argumenti nostrādāja. Uzvarējām cīņā pie groziem, izcīnījām 17 bumbas pie viņu groza, nobloķējām vairāk metienu. Izmetām par 20 metieniem vairāk. Tikai tāds sīkums, kā zemais realizācijas procents,» sacīja Bagatskis.

«Basketbolā vari spēlēt aizsardzībā, cik vien labi iespējams, bet, ja nedabūsi bumbu grozā - neuzvarēsi. Nevar teikt, ka netikām pie brīviem metieniem, bet paši bijām uzvilkti, nemācējām būt atbrīvoti, sadzīvot ar spiedienu. Varbūt latiņa, ko paši sev uzlikām, bija pārāk augsta,» turpināja Latvijas izlases galvenais treneris, kurš atklāja, ka emocijas pēc zaudējuma ir smagas. «Zaudējuma skaņa ir klusums un ģērbtuvē tāds valdīja desmit minūtes. Labāk tādus brīžus nepiedzīvot.»

«Spēles gaitā vairākas reizes atsitāmies no mīnusiem, bija vairākas iespējas galotnē. Šķita, ka sastāvs, kurš atspēlējās no deviņu punktu deficīta, jāatstāj bez maiņām, tāpēc Kristaps Janičenoks palika malā. Slikti, ka pēc Jāņa Blūma neveiksmes caurgājienā, kad līdz beigām palika pusminūte, nepaguvām uzsist sodu uz beļģu 12.numuru. Arī viegli iemest divus punktus viņiem nedrīkstējām ļaut. Pēdējais - kaut vai piezīmei vajadzētu būt. Arī pēdējais uzbrukums netika izspēlēts gluži tā, kā bija domāts. Bet tāds ir basketbols. Treneris var uzzīmēt vislabāko sadarbību, taču vēl jau ir pretinieki, kur var izjaukt tavus nodomus,» izteicās Bagatskis.

«Kad mazliet nomierināsimies, sapratīsim, ka esam paveikuši labu darbu un par bilanci nav jākaunas. Tomēr - ne tik labu, cik varējām. Netikām ceturtdaļfinālā, kur varējām būt. Jāmācās sadzīvot ar spiedienu, bez kura profesionālais sports nav iedomājams. Kurš to prot izturēt, tas spēlē visaugstākajā līmenī,» teica Bagatskis, kurš uzskata, ka Latvijas izlase vēl joprojām ir jauna komanda, turklāt spēlētājiem šī bija lieliska skola un visas izredzes pēc diviem gadiem nospēlēt labāk.

«Man savulaik bija gods spēlēt Latvijas valstsvienībā, un tagad bija gods četrus gadus to vadīt. Protams, mana kluba vadība nav sajūsmā, ka 20 dienas neesmu varējis būt savā pamata darba vietā, taču trenerim ar tādu spiedienu jāsadzīvo visu laiku. Patlaban neredzu iemeslu nekādai steigai,» sacīja Bagatskis.

Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalījās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Latvijas izlase Eiropas čempionātā piedalījās jau devīto reizi pēc neatkarības atgūšanas. Pēdējos piecos Eiropas čempionātos valstsvienība nebija spējusi izkļūt no apakšgrupas.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas Basketbola savienība (LBS) neizvirzīja valstsvienībai konkrētu uzdevumu.

Eiropas čempionāts Slovēnijā ilgs līdz 22.septembrim.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu