Rīgas «Dinamo» «bullīšos» piedzīvo pirmo zaudējumu šosezon (154)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas «Dinamo» pirmās regulārā čempionāta izbraukuma sērijas noslēdzošajā mačā sestdien ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā zaudēja Krievijas klubam Maskavas CSKA.

Jaunās sezonas ievadā Rīgas klubs pie punktiem ticis visās piecās aizvadītajās spēlēs, izcīnot četras uzvaras. Tas komandai pašlaik dod otro vietu visas līgas kopvērtējumā.

Rīgas «Dinamo» labā vārtus guva Miks Indrašis, savukārt CSKA rindās izcēlās Maksims Gončarovs. Pēcspēles metienu sērijā mājinieki bija pārāki ar 2:1, bet izšķirošo metienu realizēja Aleksandrs Radulovs.

Mača ievadā laukumā dominēja CSKA komanda, kas neizmantoja vairākas teicamas vārtu gūšanas iespējas un sagādāja daudz darba «Dinamo» vārtsargam Mīkaelam Telkvistam. Pēc tam abpusēju noraidījumu par iesaistīšanos kautiņā saņēma Marcels Hosa un Fjodors Fjodorovs, bet «Dinamo» veica minūti ilgu ofensīvu ar diviem Pola Šekuras metieniem. Tādējādi rīdzinieki spēja panākt cīņas gaita izlīdzināšanos.

Trešdaļas vidū «Dinamo» divas minūtes pēc Kristapa Sotnieka noraidījuma sekmīgi cīnījās mazākumā, bet sešas minūtes pirms trešdaļas beigām viesi pirmo reizi tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Sev atvēlētājās divās minūtēs pie Rastislava Staņas sargātajiem vārtiem netika izveidots neviens vārtu gūšanas moments, bet uzreiz pēc tam iespēja izcelties bija Gintam Meijam.

Trešdaļas izskaņā viesi vēlreiz tika pie iespējas spēlēt vairākumā, un šoreiz to izmantoja, kad pēc skaistas saspēles ripu tukšajā vārtu stūrī raidīja Indrašis. Vārti tika gūti 36 sekundes pirms trešdaļas beigām.

Arī otro trešdaļu aktīvāk sāka laukuma saimnieki, un drīz vien Juris Upītis tika sodīts ar divu minūšu noraidījumu. Lai arī rīdzinieki mazākumu izturēja pārliecinoši, uzreiz pēc tam uz noraidīto soliņa devās arī Šekura, un šoreiz mājinieki viena vīra pārsvaru izmantoja, kad vairākuma pašās beigās Gončarovs pārspēja Telkvistu, metot pa vārtiem ar pirmo pieskārienu.

Drīz pēc CSKA gūtajiem vārtiem mazākumā palika laukuma saimnieki, tomēr «Dinamo» vārtu gūšanas iespējas neizveidoja, kamēr CSKA padevās viens ļoti bīstams pretuzbrukums, kurā viesus glāba Telkvists.

Trešdaļas 13.minūtē «Dinamo» vēlreiz nokļuva mazākumā, šoreiz izciešot sodu par skaitliskā sastāva pārkāpumu. CSKA komanda tika pie vienas labas iespējas izcelties, bet uzreiz pēc tam no noraidīto soliņa izskrējušais Mārtiņš Cipulis neizmantoja ļoti labu iespēju atjaunot «Dinamo» vadību.

Turpinājumā pa Telkvista sargātajiem vārtiem tika raidīti vairāki ļoti bīstami metieni, tomēr zviedrs bija savu uzdevumu augstumos. Trešdaļas pašās beigās bīstamu «Dinamo» uzbrukumu noorganizēja Indrašis.

Lai arī trešo trešdaļu aktīvāk atkal sāka CSKA komanda, rīdzinieki drīz vien cīņas gaitu izlīdzināja, mačam ieejot lēnā un notikumiem skopā ritmā. Vien trešdaļas vidusdaļā mājinieku pusē atkal nonāca iniciatīva, tomēr «Dinamo» meistarīgi aizsargājās un atbildēja ar bīstamu Kaila Vilsona metienu. Pēdējās minūtēs Maskavas klubs centās izraut uzvaru, bet otrā laukuma pusē metienus pa CSKA vārtiem veica Indrašis un Šekura, tomēr rezultāts palika nemainīgs.

Papildlaiks sākās ar Arvīda Reķa noraidījumu, pēc kura mājinieki paņēma 30 sekunžu pārtraukumu. Vairākumā CSKA hokejisti darbojās ļoti aktīvi, tomēr viesi izmisīgā cīņā savus vārtus nosargāja un vēlāk nodrošināja pēcspēles metienu sēriju.

Pēcspēles metienu sērijā CSKA komandas vārtos stājās Iļja Proskurjakovs. Pirmajā sērijā kļūdījās abas komandas, Rīgas kluba rindās neprecīzam esot Vilsonam, bet otrajā sērijā precīzi bija gan Roberts Bukarts, gan Aleksandrs Radulovs. Pēc tam trešajā sērijā atkal kļūdījās abas komandas («Dinamo» rindās - Šekura), bet ceturtajā sērijā neprecīzi bija Radulovs un Indrašis.

Piektajā sērijā atkal laukumā devās Radulovs, kurš šoreiz bija precīzs, bet pēc viņa iespēja tika dota Bukartam, kurš netika galā ar uzdevumu.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, Rīgas kluba sastāvā atkal bija notikušas izmaiņas. Sastāvā atgriezušies aizsargi Georgijs Pujacs un Reķis, bet malā palikuši Krišjānis Rēdlihs un Rodrigo Laviņš. Kā septītais aizsargs mačam bija tiks pieteikts Krišs Lipsbergs, bet Edgars Siksna devies palīgā «Rīgas» komandai. Vārtos pēc viena mača izlaišanas atgriezās Telkvists.

Uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs un Marcels Haščāks savainojumu dēļ jau pirms šī mača bija atgriezušies Rīgā. Zināms, ka Haščāks pēdas traumas dēļ nespēlēs aptuveni četras nedēļas.

Rietumu konferences kopvērtējumā «Dinamo» pašlaik ar 13 punktiem piecos mačos ieņem otro vietu, kas dod arī otro pozīciju līgas kopējā ieskaitē, bet CSKA ar septiņiem punktiem Rietumos ir sestie.

Ar šo maču noslēdzās Rīgas kluba sezonas pirmais izbraukums, kam sekos četras mājas spēles.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas «Dinamo».

Rīgas «Dinamo» komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Komentāri (154)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu