Grībauskaite slavē Lietuvas basketbola līdzjutējus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas līdzjutējus var uzskatīt par Eiropas vīriešu basketbola čempionāta uzvarētājiem, jo viņi spējuši parādīt, ko nozīmē atbalstīt savējos jebkādā situācijā, - šādu viedokli izteikusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

"Šis atbalsts mums tiešām palīdzējis. Ļoti ceru, ka mūsu komanda noies šo ceļu uz olimpiskajām spēlēm, kas tai pavēries," viņa sacījusi mediju pārstāvjiem Kauņas arēnā, kur Eiropas vīriešu basketbola čempionāta finālspēlē svētdien 2009. gada čempionāta uzvarētāji spāņi ar 98:85 pārspēja Francijas izlasi, tādējādi nosargājot kontinenta spēcīgākās komandas titulu.

Turnīrs vienojis cilvēkus

Valsts vadītāja izteikusi gandarījumu, ka Lietuva spējusi sarīkot tik augsta līmeņa starptautiskas sacensības un ka šis čempionāts Lietuvas cilvēkiem palīdzējis izjust savstarpēju tuvību, vienotību un arī lepnumu par sevi.

Viņa piebildusi, ka atbalsta Lietuvas Basketbola federācijas nodomu censties panākt, lai nākamgad Lietuvā tiktu sarīkots olimpiskās atlases turnīrs. "Lietuvai ir šāds potenciāls, ko tā var īstenot," viņa piebildusi.

Kā ziņots, Lietuvas valstsvienība sestdien mačā par piekto vietu ar rezultātu 73:69 pieveica Grieķiju. Līdz ar to Lietuva un Grieķija garantējušas sev vietu nākamajā vasarā paredzētajā Londonas olimpisko spēļu papildu kvalifikācijas turnīrā.

2012. gada olimpiskajām spēlēm Londonā automātiski kvalificējušās turnīra finālistes Spānija un Francija, bet komandas, kas ierindojušās 3.-6. vietā, - Krievija, Maķedonija, Lietuva un Grieķija - piedalīsies kvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu