«Esplanāde 2014» noslēdz vasaras koncertsezonu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Garda/Rīga 2014

Noslēdzot šīs vasaras piektdienu koncertsēriju, vakar kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» minifestivālā «Fonoklubs Rīgā» uzstājās vairākas pašmāju grupas, pulcējot vairākus tūkstošus cilvēku. Kā novēroja TVNET, cilvēki aktīvi izmantoja iespēju bez maksas baudīt dzīvo mūziku. Īpaši liela publikas atsaucība bija pagānmetāla grupai «Skyforger».

Koncertu sāka apvienība «Tribes of the City» - grupa, kas rūpīgi un jau kopš 2003. gada ir kopusi latviešu «dreampop» žanru. Viņu mūziku raksturo blīvs skanējums, sarežģītas, daudzslāņainas ģitāru partijas un vokālistes Ksenijas Zaķes dzidrais vokāls.

«Tribes of the City»
«Tribes of the City» Foto: Kaspars Garda/Rīga 2014

Turpinājumā publiku izklaidēja jaunā, enerģiskā un progresīvā ska grupa «Mango».

«Mango»
«Mango» Foto: Kaspars Garda/Rīga 2014

Pēc tam vienu no saviem retajiem koncertiem Rīgā sniedza pagānmetāla grupa «Skyforger».

Savukārt koncertu noslēdza pašmāju alternatīvā roka ilggadējie līderi un pionieri «Pienvedēja piedzīvojumi», kuri uzstājās savu 20 gadu jubilejas svinību laikā.

«Skyforger»
«Skyforger» Foto: Kaspars Garda/Rīga 2014

Visas vasaras garumā kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» ik piektdienu ir norisinājušies vairāk nekā 15 brīvdabas koncerti, tostarp festivāla «Positivus» iesildīšanās ballīte un tautas sadziedāšanās kopā ar diriģentu Intu Teterovski.

Sezonas noslēguma pasākums tapis sadarbībā ar Cēsu organizatoru apvienību «Fono», kas iepriekš organizējusi festivālu «Fonofest», kā arī izveidojusi vienu no populārākajām Cēsu izklaides vietām «Fonoklubu», kas septembrī svinēs piecu gadu jubileju.

«Pienvedēja piedzīvojumi»
«Pienvedēja piedzīvojumi» Foto: Kaspars Garda/Rīga 2014

Vairāk blldes šeit - riga2014.org

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu