Nacionālais teātris grandiozi atklāj 95. jubilejas sezonu! (41)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

12. septembra pievakarē Latvijas Nacionālajā teātrī sākās aktīva rosīšanās, tika kārtoti ziedi vāzēs, klāts svētku galds un izklāts sarkanais paklājs. Viss par godu teātra 95. jubilejas sezonas atklāšanai, kas šoruden ir īpaši daudzsološa, ar trim pirmizrādēm – «Titāniks», «Bagātā kundze» un «Satisfakcija».

Daudzi Latvijas Nacionālā teātra aktieri atminas, ka tā vēl līdz šim nav bijis, ka sezona tiek atklāta ar trim pirmizrādēm visās trijās teātra zālēs. Šoreiz gan uz sarkanā paklāja mirdzēja nevis paši aktieri, jo viņi bija nodarbināti ar pirmizrādēm, bet gan sabiedrībā populāri ļaudis, kas uz teātra sezonas svinībām ieradās, skaisti saposušies, līdzi nesot ziedu pušķus saviem iemīļotākajiem aktieriem.

Latvijas Nacionālā teātra aktrise Evija Skulte pozē uz sarkanā paklāja
Latvijas Nacionālā teātra aktrise Evija Skulte pozē uz sarkanā paklāja Foto: Santa Sergejeva

Latvijas Nacionālā teātra Jaunajā zālē pirmizrādi piedzīvojis režisora Regnāra Vaivara veidotais kamermūzikls «Titāniks», kurā uz lielās skatuves šoruden atgriezusies arī populārā aktrise Maija Doveika. Izcilu aktierspēli izrādē var vērot Gundara Grasberga, Madaras Botmanes, Marijas Bērziņas, Ģirta Liuzinika, Arta Drozdova un Artura Krūzkopa izpildījumā.

Kamermūzikla "Titāniks" komanda - Maija Doveika un Arturs Krūzkops
Kamermūzikla "Titāniks" komanda - Maija Doveika un Arturs Krūzkops Foto: Santa Sergejeva

Kamermūzikls «Titāniks» ir ideāla, šarma un erotikas apdvesta pasaule, kurā nav depresīvas sadzīves, tātad - seksīga pasaka, kuru noskatoties vidējo pieaugušo indivīdu pārņem sajūta, ka arī viņa dzīvē turpmāk viss kļūs brīnišķīgāks.

Savukārt teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvoja izrāde pēc Andreja Upīša darba motīviem «Bagātā kundze», kuras režiju veidojusi Ināra Slucka. Izrādes iedvesmas avots bijusi populārā Leonīda Leimaņa filma «Pie bagātās kundzes». Filmā galveno varoni Emmu Kārkls atveidoja Līga Liepiņa, bet šajā jauniestudējumā šī loma uzticēta Ingai Misānei-Grasbergai, savukārt Līga Liepiņa nu atveido Kārklieni. Izrādē tēlo labākie Nacionālā teātra aktieri – Zane Jančevka, Normunds Laizāns, Ģirts Jakovļevs, Juris Lisners, Jānis Skanis, Egils Melbārdis, Lolita Cauka, Mārtiņš Brūveris, Indra Burkovska, Gunta Virkava, Mārcis Maņjakovs, Juris Hiršs un citi.

Latvijas Nacionālā teātra dīva Zane Jančevska
Latvijas Nacionālā teātra dīva Zane Jančevska Foto: Santa Sergejeva

Ar jauniestudējumu «Satisfakcija» teātrī ieradies jauns režisors Dāvis Auškāps, ko iepriekš pazinām kā «Teātra bāra» īpašnieku. Izrādes kostīmu māksliniece ir grupas «Prāta Vētra» solista Renāra Kaupera sieva Agnese Kaupere. Tieši tādēļ, lai atbalstītu savējos, pirmizrādi klātienē vēroja arī «Prāta Vētras» mūziķi. Izrāde tiek spēlēta Aktieru zālē, un lomas atveido Ivars Puga, Ivars Kļavinskis, Līga Zeļģe, Mārtiņš Egliens, Kaspars Aniņš un Mārtiņš Upenieks.

Pēc visām trim pirmizrādēm teātra augstie viesi un aktieri devās uz Balto zāli, kur Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis teica svinīgo runu, kā arī sveica visu trīs jauniestudējumu veidotāju komandas. Pēc svinīgās daļas tika baudīts svētku mielasts un malkoti atspirdzinoši dzērieni. Savukārt pie lielās svētku tortes sadalīšanas ķērās režisore un aktrise Ināra Slucka.

Komentāri (41)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu