Krievijas basketbola izlase izcīna bronzas godalgas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bronzas medaļas Eiropas basketbola čempionātā svētdien Kauņā (Lietuvā) izcīnīja Krievijas valstsvienība, kas mazajā finālā ar rezultātu 72:68 pieveica Maķedonijas nacionālo komandu.

Spēles ievads aizritēja līdzīgā cīņā, līdz sestajā minūtē Krievijas basketbolisti guva piecus punktus pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 11:6. Maķedonijas pārstāvji gan neļāva pretiniekiem veikt pirmo nopietno atrāvienu, ātri atspēlējoties, taču pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar četru punktu deficītu (13:17).

Arī mača turpinājumā vadībā visu laiku atradās Krievijas izlase, gan nespējot pārsniegt septiņu punktu atrāviena atzīmi. Tā cīņas gaitā krievi atradās vadībā ar 28:21 un 30:23.

Trešās ceturtdaļas ievadā Krievijas spēlētāju pārsvars sasniedza jau deviņus punktus - 41:32. Taču turpinājumā Maķedonijas izlase lēnām un pacietīgi deldēja pretinieku pārsvaru, ceturtās ceturtdaļas pašā sākumā arī izvirzoties vadībā (53:52).

Mača izskaņa aizritēja ļoti saspringti, vadībā ar nelielu punktu starpību pārsvarā atrodoties krieviem. Minūti pirms cīņas beigām Krievijas vienība atradās vadībā ar 68:65, taču maķedonieši rezultātu uzreiz izlīdzināja.

Kad līdz mača beigām bija atlikušas 15 sekundes, Krievijas izlases pārsvars bija divi punkti (70:68), taču maķedoniešu pēdējo sekunžu centieni bija neveiksmīgi, kamēr Krievijas basketbolisti no soda metienu līnijas meta nekļūdīgi.

Krievija - Maķedonija 72:68 (17:13, 19:17, 16:20, 20:18)

Atlēkušās bumbas: 43 - 25

Kļūdas: 18 - 11

Uzvarētāju rindās par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Andrejs Kiriļenko, kurš guva 18 punktus un savāca 7 atlēkušās bumbas, bet pa 10 punktiem guva Sergejs Moņa, Timofejs Mozgivs un Andrejs Voroncevičs.

Tikmēr Maķedonijas komandā 22 punktus guva līderis Bo Makkalebs, savukārt Vlado Iljevska kontā 16 gūti punkti.

Krievijas izlase pēdējo reizi par Eiropas čempioni kļuva pirms četriem gadiem.

Plkst. 21 laukumā dosies Spānijas un Francijas izlases, noskaidrojot Eiropas čempionāta spēcīgāko komandu.

Pusfinālos pašreizējie Eiropas čempioni spāņi ar 92:80 pieveica Maķedoniju, savukārt Francijas izlase ar 79:71 pieveica Krievijas vienību, kas turnīrā vienīgā līdz tam nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu