Cimdars: Vēlēšanās nav pieļauti nopietni trūkumi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visi saņemtie signāli par iespējamiem pārkāpumiem vēlēšanu organizēšanā ir pārbaudīti, daļa no tiem, sevišķi par aizklātuma trūkumu vēlēšanu iecirkņos, ir apstiprinājušies, tomēr pieļautie trūkumi nav tik nopietni, lai to dēļ varētu apstrīdēt vēlēšanu rezultātus, šodien preses konferencē pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

CVK priekšsēdētājs nevarēja pateikt, cik vēlēšanu iecirkņos tika lietota elektroniskā balsu skaitīšanas sistēma "Balsis", tomēr dažas sistēma nepilnības jau ir atklājušās. Noskaidrots, ka viens cilvēks var ieskanēt 300 - 500 vēlēšanu zīmes, pēc tam iestājas nogurums.

Izrādās arī, ka skeneriem atmiņa nav bezgalīga un pēc noteikta ieskanēto dokumentu skaita atmiņā esošie ir jāizdzēš, lai varētu turpināt darbu. Līdz ar to vēlēšanās šī sistēma ir "nobrukusi", un tās ātruma priekšrocības varēja izmantot izmantot tikai daļēji.

Pēc Cimdara teiktā, oficiālie vēlēšanu rezultāti tiks paziņoti ne ātrāk kā četru dienu un ne vēlāk kā trīs nedēļu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu