Sadalītas festivāla "Arsenāls" balvas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Sekojot "Arsenāla" tradīcijai, Augusta Sukuta mundiera zelta poga tika izlozēta starp 13 filmām, un vakar poga iekrita urugvajiešu režisora, filmas "Derīga dzīve" veidotāja Federiko Veiroha dzēriena glāzē, informē festivāla preses centra pārstāve Laura Lizuma.

"Interfilm" žūrija šogad Labākās Baltijas dokumentālās filmas balvu piešķīrusi Līgas Gaisas darbam "Spēle ar beigām". Žūrija norāda uz smalkjūtīgo kameras tvērumu, kas rāda četrus izkaisītās sklerozes upurus Semjuela Beketa lugas "Beigu spēle" iestudējumā. Šī izrāde kļūst par iespēju izprast pašam sevi un palīdz dzīvot līdzās "parastajai" sabiedrībai. Spītējot maldīgajam uzskatam par slimības skarto cilvēku nespējību, Gaisas filmai savu speciālbalvu piešķīra arī "Bikram Yoga Riga" studijas pārstāvji.

Labākā filma Starptautiskajā konkursā, pēc "Interfilm" žūrijas domām, - godīgā un autentiskā Alises Rorvakeres (Alice Rohrwacher) filma "Dievišķais ķermenis" ("Corpo Celeste"), kas atklāj bērna saskarsmi ar pieaugušo pasauli, kurā nereti nākas nostāties pret autoritātēm, un, neierasti savam vecumam, drosmīgi aizstāvēt cilvēciskās vērtības un dzīves garīgās kvalitātes.

Igauņu režisores Katrīnas Laures filma "Kapu sarga meita" šogad atkārtoja Veiko Einpū panākumus 2010.gada "Arsenālā" - filmu kā labāko Baltijas filmu konkursā izraudzījusies gan prestižā "Fipresci" žūrija, gan kā spēcīga sociālā drāma par šodienas Igauniju, par ģimeni un neaizmirstamo mazās meitenes tēlu filmā izpelnījusies arī nedalītu Baltijas žūrijas atzinību - Labākā Baltijas filma.

"Fipresci" par veiksmīgāko kino darbu konkursā atzina irāņu drāmu "Šķiršanās", režisora Asgara Faradi panākumiem Berlīnes kinofestivālā piepulcējot arī "Arsenāla" godalgu par tēlojumu, par morāles izjūtu un harmoniju starp tās varoņiem un viņu dzīvei izvirzītajiem mērķiem.

Baltijas žūrija, izvērtējot Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tapušos kino darbus, atzinības rakstu velta Ulo Pikovam - filma "Ķermeņa atmiņa" žūriju uzrunājusi ar savu oriģinālo animāciju. Labākā Baltijas īsfilma šogad "Arsenālā" bijusi Audriusa Paškevičus poētiskais un metaforiskais stāsts "Vectēvs", kas balvu saņēma no "Arsenāla" ilggadējā sadarbības partnera Rietumu Bankas Labdarības fonda priekšsēdētājas Ingas Šīnas rokām.

Režisoram Jurijam Haščavatskim par filmu "Lobotomija" pasniegta Labākās Baltijas dokumentālās filmas balva, fotokamera "Nikon", par izcilu ironijas, sarkasma un smalka humora apvienojumu augstas kvalitātes kino darbā, savukārt latviešu režisors Gatis Šmits saņem Labākās Baltijas spēlfilmas balvu par darbu "Seržanta Lapiņa atgriešanās" un iespēju izmantot "Cinevera LV" apgaismošanas tehniku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu