Ārmstrongs atdevis olimpiskajās spēlēs izcīnīto bronzas medaļu (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs, kuram dopinga lietošanas dēļ jau pēc karjeras beigām tika atņemtas septiņas uzvaras «Tour de France» velobraucienos un viņš saņēma mūža diskvalifikāciju, atdevis 2000. gadā Sidnejā izcīnīto olimpisko bronzas medaļu.

Medaļas atgriešanu pieprasīja Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) pēc tam, kad ASV antidopinga aģentūra izvirzīja apsūdzības Ārmstrongam, kurš vēlāk atzinās ilgstošā un sistemātiskā dopinga lietošanā. Ārmstrongs medaļu atdevis ASV olimpiskajai komitejai, kas to vēlāk nogādās SOK mītnē Šveicē.

Sidnejā Ārmstrongs trešo vietu izcīnīja individuālajā braucienā uz laiku. Uzvaru sacensībās izcīnīja Vjačeslavs Jekimovs no Krievijas, bet otrais palika Jans Ulrihs no Vācijas. SOK vēl nav nolēmusi vai bronzas medaļa tiks piešķirta Abrahamam Olano no Spānijas, kurš sacensībās finišēja ceturtais.

Pērn Starptautiskā riteņbraucēju savienība (UCI) atstāja spēkā ASV antidopinga aģentūras visu Ārmstronga rezultātu atsaukšanu laikā no 1998. gada augusta.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu