Ar finālmaču Lietuvā noslēdzas Eiropas čempionāts basketbolā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/ Ap / ScanPix

Ar finālmaču starp Spānijas un Francijas valstsvienībām šodien Lietuvā noslēdzas Eiropas vīriešu basketbola čempionāta finālturnīrs.

Spēle sāksies plkst.21, un to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV6.

Francijas basketbola izlase līdz šim Eiropas čempionāta finālā spēlējusi tikai vienu reizi, kad 1949.gadā izšķirošajā mačā zaudēja Ēģiptei.

Tikmēr Spānija no pēdējiem sešiem Eiropas čempionātiem finālmačos piedalījusies četras reizes, uzvarot gan tikai vienā no tiem - iepriekšējā turnīrā 2009.gadā. Kopumā Spānijas izlase finālā spēlējusi septiņas reizes, bet uzvarējusi tikai reizi.

Pirms tam plkst. 17.30 sāksies spēle par trešo vietu starp Maķedonijas un Krievijas valstsvienībām.

Pusfinālos pašreizējie Eiropas čempioni spāņi ar 92:80 pieveica Maķedoniju, savukārt Francijas izlase ar 79:71 pieveica Krievijas vienību, kas turnīrā vienīgā līdz tam nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Spēlē par piekto vietu sestdien Lietuvas valstsvienība ar rezultātu 73:69 pieveica Grieķiju, bet mačā par septīto pozīciju Slovēnija ar rezultātu 72:68 pārspēja Serbiju.

2012. gada olimpiskajām spēlē Londonā automātiski kvalificējušās turnīra finālistes, bet komandas, kas ierindosies 3.-6.vietā, piedalīsies kvalifikācijas turnīrā.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfināla dueļos Spānija ar rezultātu 86:64 samērā pārliecinoši pieveica Slovēniju, Maķedonija ar 67:65 apspēlēja Lietuvas valstsvienību, Francijas vienība ar 64:56 uzvarēja Grieķiju, bet Krievija ar 77:67 pieveica Serbiju.

Visas izslēgšanas spēles komandas aizvada Kauņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu