Pirmās klarnetes solokoncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Aleksandrs Sokolovs

22. septembrī plkst.19 Mazajā ģildē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pirmā klarnete Guntis Kuzma aicina rīdziniekus un Rīgas viesus baudīt pirmo solokoncertu klarnetei.

Virtuozi romantiskā gaisotnē ar Gunti kopā muzicēs viena no spožākajām jaunās paaudzes pianistēm un Lielās Mūzikas balvas ieguvēja pianiste Agnese Egliņa, kura muzicējusi kopā daudziem pašmāju un Eiropas māksliniekiem.

Lai gan Gunta Kuzmas repertuārā lielāko daļu aizņem laikmetīgā mūzika, viņš muzicē gan solo, gan dažādos kameransambļos un orķestros, apgūst arī diriģēšanu pie Mārtiņa Ozoliņa.

Šis būs pirmais kamermūzikas koncerts, kurā mūziķis izvēlējies sev pavisam neraksturīgu repertuāru, pats atzīstot, ka dziļi sirdī esot romantiķis. Koncerta repertuārs klausītājus vedīs pa klarnetes zelta repertuāra takām, sastopot tādus izcilus vārdus kā Pulenks, Brāmss, Bērmans, Perts un Lovreljo.

Guntis Kuzma kopš 2008. gada LNSO klarnešu grupas koncertmeistars un kopš 2007. gada – kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" klarnešu grupas koncertmeistars, koncertējis daudzviet pasaulē un ir vairāku starptautisku konkursu laureāts. Viņš regulāri sadarbojas ar latviešu komponistiem un pirmatskaņo klarnetei veltītos skaņdarbus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu