SC politiķi kopumā apmierināti ar vēlēšanu rezultātiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Lai gan liels prieks netiek izrādīts, vairums apvienības "Saskaņas centrs" (SC) politiķu kopumā ir apmierināti ar iespējamajiem Saeimas vēlēšanu rezultātiem.

"Ja ir tā, kā liecina provizoriskie dati, rezultāti ir apmierinoši," sacīja viens no SC līderiem eiroparlamentārietis Alfrēds Rubiks.

Rubiks atzina, ka SC mērķis ir nokļūt pie varas un tagad tādas izredzes parādoties, tomēr neesot izslēgts, ka būs kā agrāk un visi nostāsies pret SC.

SC politiķis norādīja, ka liela nozīme būs tam, kuru Valsts prezidents nominēs par premjera amata kandidātu. "Viņam ir liela teikšana, un Bērziņš ir cilvēks ar savu nostāju, cik atceros viņu no padomju laikiem," sacīja Rubiks.

Rubiks uzsvēra, ka tagad beidzot pienācis brīdis, kad jāizbeidz savstarpējā pretnostatīšanās, kas jau novedusi pie Latvijas izmiršanas un izzagšanas.

SC politiķis Jānis Ādamsons atzina, ka ne viņš, ne viņa kolēģi nav šaubījušies, ka SC uzvarēs vēlēšanās, jo tajā ieguldīts pietiekami liels darbs. "Labi saprotu, cik smags darbs tagad būs priekšā," sacīja Ādamsons.

Politiķis atzina, ka tagad ļoti svarīgi esot ne tikai tas, cik vietas parlamentā iegūs SC, bet viens no kritiskajiem momentiem būšot kvalitatīvs sastāvs. Ādamsons uzsvēra - ja gribam nopietnas reformas, svarīgi vienoties būtiskos jautājumos un tik daudz nedomāt par amatu sadali. Ādamsons norādīja, ka visas pārrunas sākas kā uz baltas lapas un svarīgi nesākt citam citu eksaminēt dažādos jautājumos.

SC deputāts Valērijs Kravcovs atzina, ka vēlēšanu rezultāti esot normāli, bet cits SC deputāts Igors Zujevs norādīja, ka vienmēr vajagot būt nedaudz neapmierinātam, lai būtu rezultāti, uz ko tiekties nākotnē.

SC deputāts Igors Pimenovs vēlēšanu rezultātus vērtēja kā labus, tomēr, pēc viņa domām, svarīgi esot nevis tas, kas uzvar vēlēšanās, bet gan tas, kas uzvar koalīcijā. Pimenovs norādīja, ka būtiski esot, vai partijas spēs pārvarēt un mainīt līdzšinējo neoliberālās ekonomikas politikas kursu, kuru turpināt nozīmē vēl vairāk kaitēt Latvijai. "Ja SC būs valdībā, tā noteikti prasīs mainīt šo politiku," sacīja Pimenovs.

Pirmie provizoriskie vēlēšanu rezultāti liecina, ka ārkārtas vēlēšanās pārliecinoši uzvar "Saskaņas centrs" (SC), kuram seko Zatlera reformu partija (ZRP) un "Vienotība".

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati, saskaitot balsis 471 iecirknī no 1027, par SC balsis nodevuši 32,23% vēlētāju, par ZRP - 19,14%, bet par "Vienotību" - 16,87%.

Zaļo un zemnieku savienība pagaidām saņēmusi 13,17% balsu, apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 12,38%, bet pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu