Dzintars skeptisks par SC reālo gatavību atzīt okupāciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās apvienības ""Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" līderis Raivis Dzintars ir skeptisks par "Saskaņas centra" (SC) reālo gatavību atzīt Latvijas okupāciju un uzskata to par SC gājienu, lai tiktu pie varas.

Dzintars, komentējot Ušakova teikto par okupācijas atzīšanu, uzsvēra, ka "SC ir gatavs atzīt jebko, lai tiktu pie varas, bet reālā politika atšķiras".

To viņš pamatoja ar SC viedokli latviešu valodas jautājumā – SC ir paziņojis, ka latviešu valodai jābūt vienīgajai valsts valodai, tajā pašā laikā reāli darbos redzama cita rīcība. Līdz ar to SC līdera Nila Ušakova vārdiem, pēc Nacionālās apvienības uzskata, īsti nevarot ticēt.

Jau vēstīts, ka Ušakovs Rīgas konferencē pieņemšanā ārvalstu viesiem atzinis padomju okupāciju.

Vairāki pieņemšanas dalībnieki aģentūrai BNS apliecināja, ka Ušakovs atzinis padomju okupāciju, norādot, ka "pirms divdesmit gadiem Latvija atjaunoja neatkarību pēc padomju okupācijas".

Tomēr lūgts komentēt notikušo, Ušakovs aģentūrai BNS sacīja, ka ne viņš, ne SC neizmanto vēsturiskos jautājumus iekšpolitiskajām debatēm. "Mums nekad nav bijis šaubu par to, kas notika Latvijā pirms 1940.gada. Taču, ja kāds mēģina ar to mūs eksaminēt, tad mums ar šādiem politiskajiem spēkiem vairs nav par ko runāt," norādīja Ušakovs.

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga un premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") to nodēvēja par pozitīvu signālu, savukārt ārlietu ministrs "Vienotības" līderis Ģirts Valdis Kristovskis aicināja Ušakovu okupācijas faktu atzīt publiskā paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu