Slovēnijas basketbola izlase izcīna septīto vietu EČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Uzvaru Lietuvā, Eiropas basketbola čempionāta vīriešiem spēlē par septīto vietu sestdien izcīnīja Slovēnija, ar rezultātu 72:68 (27:20, 17:19, 20:12, 8:17) pārspējot Serbiju.

Šajā mačā vēl trešās ceturtdaļas beigās Slovēnija atradās vadībā ar rezultātu 64:49, tomēr nākamos 15 punktus guva serbi, panākot izlīdzinājumu 64:64. Cīņas beigas gan stabilāk aizvadīja nākamā Eiropas čempionāta saimnieki slovēņi, tiekot pie panākuma.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 21 gūto punktu bija Gorans Dragičs, bet Serbijai ar 13 punktiem palīdzēja Kosta Perovičs.

Finālā Spānija pret Franciju

Par Eiropas čempionāta finālistēm piektdien kļuva Spānija un Francija. Pusfinālos pašreizējie Eiropas čempioni spāņi ar 92:80 pieveica Maķedoniju, savukārt Francijas izlase ar 79:71 pieveica Krievijas vienību, kas turnīrā vienīgā līdz šim nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Francijas basketbola izlase līdz šim Eiropas čempionāta finālā spēlējusi tikai vienu reizi, kad 1949.gadā izšķirošajā mačā zaudēja Ēģiptei.

Fināls un spēle par trešo vietu notiks svētdien.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pirmajā posmā zaudēja visās piecās B apakšgrupas spēlēs, ieņemot pēdējo, sesto, vietu grupā un neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu