Šodien vēlēšanas - ej un piedalies! Rezultātus sagaidi kopā ar TVNET

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 17.septembrī, notiek Saeimas ārkārtas vēlēšanas, kurās piedalās 13 politiskie spēki. Vairums vēlēšanu iecirkņu ir atvērti no plkst. 7 līdz 20, bet daži darbu turpinās arī līdz plkst. 22. TVNET kopā ar vēlētājiem būs vēlēšanu iecirkņos un kopā ar deputātu kandidātiem partiju birojos. Aicinām visus Latvijas pilsoņus doties uz vēlēšanu iecirkņiem un apliecināt savu izvēli labākai mūsu valsts nākotnei.

Jāizvēlas no 13 partijām

Saeimas ārkārtas vēlēšanas rīkotas, pamatojoties uz 23.jūlija tautas nobalsošanas rezultātiem par 10.Saeimas atlaišanu. Rīkojumu Nr. 2 par Saeimas atlaišanas ierosināšanu izdeva tolaik Valsts prezidenta amatā esošais Valdis Zatlers. Referendumā par Saeimas atlaišanu nodotas 650 518 balsis.

Šodien mums visiem atkal ir iespēja veidot valsts nākotni.

Uz simts deputātu krēsliem pretendē 1092 deputātu kandidāti no kopumā 13 partijām, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā.

Vēlēšanās startēs: "Vienotība", Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, Zatlera Reformu partija, Kristīgi demokrātiskā savienība, Šlesera Reformu partija LPP/LC, apvienība "Saskaņas centrs", "PCTVL – Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK", "Par prezidentālu republiku", Pēdējā partija, Zaļo un zemnieku savienība, Tautas kontrole un partija "Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām".

Lai palīdzētu orientēties partiju solījumos, TVNET, tuvojoties Saeimas ārkārtas vēlēšanām, intervēja populārāko partiju premjera amata kandidātus.

Vēlēt var jebkurā iecirknī

Vēlētāji balsošanai var izvēlēties jebkuru vēlēšanu iecirkni pēc izvēles.

Lai nodrošinātu, ka katram vēlētājam ir tikai viena balss, vēlētāja pasē tiks izdarīta atzīme par dalību vēlēšanās, paskaidro CVK.

Šogad 124 vēlēšanu iecirkņi visā Latvijā strādās pagarinātu darba laiku līdz desmitiem vakarā. Rīgā tādi būs četri iecirkņi, Liepājā un Daugavpilī pa diviem, bet pārējās pašvaldībās pa vienam. Tomēr CVK vadītājs Arnis Cimdars aicināja vēlētājus neatlikt balsošanu uz pēdējo brīdi un iecirkni apmeklēt dienas gaišajās stundās.

"Vēlētos aicināt visus nobalsot dienas gaišākajā daļā un neatlikt līdz beigām, lai neizveidotos neprognozējami garas rindas laikā no astoņiem līdz desmitiem, jo tā ir iespēja nobalsot tiem, kuri strādā, vai tiem, kuri atgriežas mājās pēc ceļojuma," sacīja Cimdars.

Viņš norādīja, ka likumi paredz, ka darba devējiem ir jādod iespēja nobalsot darbiniekiem. Tāpat ir jārod iespēja nobalsot karavīriem.

11.Saeimas vēlēšanas tiks organizētas arī ārvalstīs - izveidoti 77 vēlēšanu iecirkņi 39 valstīs.

Neaizmirsti pasi

Vēlēšanās balsstiesības ir Latvijas pilsoņiem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu. Pēc Pilsonības un migrāciju lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistra datiem 11. Saeimas vēlēšanu izsludināšanas dienā Latvijā bija reģistrēti 1 542 700 vēlētāju.

CVK vadītājs iepriekš prognozēja, ka aktivitāte 11.Saeimas vēlēšanās varētu pietuvoties 67% un varētu būt nedaudz augstāka nekā pērn oktobrī aizvadītajās vēlēšanās.

10. Saeimas vēlēšanās kopumā nobalsoja 62,12% vēlētāju.

Partijas rezultātus sagaidīs restorānos, muzejā un uz kuģīšiem

Partijas šovakar vēlēšanu rezultātus sagaidīs gan savos birojos, gan restorānos, muzejā un uz kuģīšiem. Zaļo un zemnieku savienība rezultātus plāno sagaidīt Latvijas Dabas muzejā, apvienība "Vienotība" - restorānā "Andalūzijas suns" Berga Bazārā, bet Šlesera reformu partija LPP/LC - viesnīcas "Tallink Hotel Latvija" restorānā.

Savukārt nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK rezultātus iecerējusi sagaidīt uz diviem kuģīšiem Daugavas krastmalā, bet Zatlera reformu partija - savā birojā Dzirnavu ielā.

Turpat, kur pērn - Vecrīgā, "B bārā", šogad pulcēsies apvienības "Saskaņas centrs" pārstāvji.

Iesaisties arī Tu!

Ja šodien, vēlēšanu dienā, pamani kaut ko aizdomīgu vai interesantu, filmē, fotografē un raksti uz TVNET e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv!

Mēs pavēstīsim par Tavu piedzīvoto arī citiem!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu