Festivālā "Dirty Drama" - poļi, latvieši un zviedri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Dirty Drama

Šīs nedēļas beigās norisinās festivāls "Dirty Drama". Piedāvājam otrās un trešās dienas programmu.

16.septembrī plkst.18 - "Teātris Liesmās" ("Dirty Deal Teatro (LV))

"Izrāde stāsta par teātri kā rituālu dažādos laika posmos, sākot no mītiski aizvēsturiskā, kopš sāka izmantot uguni, tālāk virza cauri antīkajai pasaulei, viduslaikiem, renesansei, līdz pat mūsdienām."

Gaisma – Jānis Sniķers, spēlē – Jurijs Djakonovs, scenogrāfija - Rūdolfs Baltiņš, mūzika – Uldis Sniķers, Monta Tupčijenko, Mārtiņš Upenieks.

Plkst.19 "Delete" & "Truth Motherfucker" DEMO (Teatermaskinen (SWE))

"Dirty Drama’s" ietvaros teātra kompānija "Teatermaskinen" ieradusies no dziļiem Zviedrijas mežiem ar monologu "DELETE" un projekta "Truth Motherfucker" demo versiju. Abas performances tiks izrādītas viena pēc otras

Monologs "DELETE" stāsta par jauniešu bezdarbu un situāciju, kurā bezdarbs izslēdz cilvēku no sabiedrības. "Truth Motherfucker" ir projekts, kurā "Teatermaskinen" uzdrošinās pētīt un spēlēties ar patiesību; festivāla ietvaros tiks izrādīta projekta demo versija.

Plkst.22 DISKO (after-party) "SANTA RAPED ME" (LV).

17.septembrī plkst. 10 "GUIDENCE: the approaches" radošā darbnīca Pekko Koskinen "Reality Research Center" (FIN) vadībā

17. septembrī no plkst. 10 līdz 13 radošā darbnīca somu performances mākslinieka Pekko Koskinen vadībā. Kopīgi pētīsim paņēmienus, kā veidot izrādes - ekskursijas. Iepazīsimies ar "Reality Research Centre" darba metodēm. Un atklāsim, kā teātris var tikt izmantots kā dzīves pētniecības instruments.

Plkst. 14 "The Crusades" ("Grupa Dochodzeniowa" (PL)).

Jauno teātra profesionāļu neatkarīgā teātra kompānija no Polijas "Grupa Dochodzeniowa" piedāvā fiziskā teātra izrādi "The Crusades".

Plkst. 16 "Delete" & "Truth Motherfucker" DEMO (Teatermaskinen" (SWE))

Plkst. 16 "BELIEF" ekskluzīva izrāde ekskursija viens pret vienu ar Pekko Koskinen "Reality Research Center" (FIN). Pieteikšanās ekskursijai pa tālr. 26005212.

Plkst. 18 "10 minūtes slavas" (jauno dramaturgu čempionāts)

Plkst. 20 "Dances of the Lost" (Olgas Žitluhinas dejas kompānija (LV)).

Olgas Žitluhinas dejas kompānijas laikmetīgās dejas izrāde "Dances of the Lost" vēsta par pēdām un nospiedumiem, ko apzināti vai netīši atstāj cilvēks, par indivīda ietekmi uz dabu un otrādi. Tā sevī apvieno deju un videomateriālu, kas tapuši Krimas pussalas senajos mežos.

Plkst. 21 saruna-diskusija ar "Grupa Dochodzeniowa" (PL) un "Teatermaskinen" (SWE).

Plkst. 23 Uguņošana un festivāla noslēguma DISKO.

Biļetes cena Ls 5/ Ls 3 (studentiem, skolēniem, pensionāriem).

Iepriekšpārdošana "Biļešu paradīzes" un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu