Atvadīties no Kārļa Skrastiņa bija ieradušies tūkstoši

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai atvadītos no izcilā Latvijas hokejista Kārļa Skrastiņa, pie "Arēnas Rīga" bija pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku, novēroja portāls TVNET. Kārlis vienmēr paliks mūsu sirdīs!

Pie "Arēnas Rīga" novietota Skrastiņa bilde, aizdegtas vairāk nekā simts svecīšu.

Dažāda vecuma cilvēki gan ar puķēm, gan piemiņas vainagiem stāvēja garā rindā gan arēnas iekšpusē, gan pie tās. Daļa bija tērpti hokeja fanu kreklos.

Daudzi cilvēki nespēja valdīt asaras.

Atvadīšanās no Skrastiņa notika aptumšotā arēnā, kur iedegts daudz svecīšu, tribīnēs izklāts liels Latvijas karogs. Pie stenda pielikti to hokeja klubu krekli, kuros Skrastiņš spēlējis, bet gaisā piestiprināts hokeja krekls ar uzrakstu "Skrastiņš" un cipars septiņi. Virs Skrastiņa zārka novietots liels ekrāns, kurā redzami kadri no viņa hokejista karjeras.

Piemin ar militāru godu

Atvadīšanās no hokejista notika ar militāru godu - pie viņa zārka stāvēja septiņi Latvijas armijas karavīri parādes formās, no kuriem viens rokās turēja Latvijas karogu. Orķestris spēlēja sēru mūziku.

Atvadīties ieradās dažādi hokeja funkcionāri, tostarp Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, treneris Leonīds Beresņevs, eksprezidenti Guntis Ulmanis, Valdis Zatlers, pašreizējais prezidents Andris Bērziņš, savulaik izcilais hokejists Helmuts Balderis un citi.

Sērotāji arēnā tika ielaisti pa C ieeju no plkst 10.00 līdz 13.45.

Pēc pulksten 12 ieradās Rīgas "Dinamo" komanda, kas šorīt atlidoja no spēles Maskavā, kur tikās ar Mitišču "Atlant".

"Arēnā Rīga'' nedrīkstēja ienest nekādu foto/video tehniku, lielus saiņus un citas publiskos pasākumos aizliegtas mantas. Arēnas telpās nedrīkstēja izmantot arī mobilos telefonus.

B puses stāvlaukums paredzēts autobusu novietošanai

Jau ziņots, ka šodien "Arēnā Rīga" notiek atvadu pasākums no pagājušajā trešdienā traģiski aviokatastrofā bojāgājušā Latvijas hokejista Kārļa Skrastiņa.

Piemiņas pasākums "Arēnā Rīga", Skanstes ielā 21, norisināsies no plkst. 10 līdz 14. Tiešraidē to būs iespējams vērot LNT kanālā.

Saistībā ar atvadu un bēru ceremoniju no plkst. 7 līdz 15 būs slēgta transportlīdzekļu satiksme Mālpils ielas posmā no Skanstes ielas līdz Grostonas ielai un Grostonas ielas posmā no Mālpils ielas līdz Jāņa Dikmaņa ielai.

Foto: TVNET

Būs satiksmes ierobežojumi

Savukārt no plkst. 7 līdz 15 tiks atļauta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana Jāņa Dikmaņa ielā uz gājēju ietves posmā no Skanstes ielas līdz Vesetas ielai. Šajā laikā tiks atļauta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana arī Skanstes ielas abās pusēs posmā no Hanzas ielas līdz Zirņu ielai.

Policija pavadīs bēru dalībnieku transportlīdzekļus pa maršrutu no "Arēnas Rīga" līdz Pirmajiem Meža kapiem (Aizsaules ielā 2) un nepieciešamības gadījumā regulēs vai slēgs transportlīdzekļu satiksmi minētajā maršrutā un to šķērsojošās ielās.

Traģiska aviokatastrofa

Jau ziņots, ka trešdien, 7.septembrī, neilgi pēc pacelšanās avarēja "Jak-42" markas lidmašīna, kurā atradās visa Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Jaroslavļas "Lokomotiv", kurā spēlēja arī viens no visu laiku labākajiem latviešu aizsargiem Skrastiņš.

Lidmašīnā atradās 45 pasažieri, 43 no tiem gāja bojā katastrofas vietā, tostarp arī Skrastiņš. Izdzīvoja vienīgi borta inženieris Aleksandrs Sizovs un Krievijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Gaļimovs, kurš gan pēc piecu dienu ilgas cīņas par dzīvību pirmdien slimnīcā mira.

Jau ziņojām, ka Skrastiņa mirstīgās atliekas Rīgā tika nogādātas naktī no sestdienas uz svētdienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu