«Queen» plāno jaunu albumu ar Fredija Merkūrija vokālu (14)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Rokgrupa «Queen» plāno izdot jaunu albumu ar Fredija Merkūrija (Freddie Mercury) vokālu, tai skaitā arī dziesmu ar mūžībā aizgājušās popzvaigznes Maikla Džeksona piedalīšanos. Merkūrijs nomira 1991.gadā, taču atstāja daudzus balss ierakstus. Daži no tiem tika izmantoti 1995.gada albumā «Made in Heaven», taču ģitārists Braiens Mejs (Brian May) vēlētos no tiem izveidot vēl vienu ierakstu.

«Mēs domājām, ka esam izmantojuši visu, ko varējām, taču tagad gaismā nākušas vairākas lietas, par kurām vienkārši bijām aizmirsuši, tostarp arī Fredija duets ar Maiklu Džeksonu,» Mejs teica intervijā interneta radiostacijai «iHeart Radio».

Pēc Merkūrija nāves basģitārists Džons Dīkons aizgāja no mūzikas industrijas, savukārt Mejs un bundzinieks Rodžers Teilors (Roger Taylor) pieaicināja vokālistu Polu Rodžersu un turpināja spēlēt ar nosaukumu «Queen + Paul Rodgers». Šis projekts uzstājās arī Rīgā. Vairākos koncertos ar «Queen» sastāvu uzstājās šova «American Idol» kādreizējais konkursants Ādams Lamberts.

Taču Mejs uzsver, ka nav aizmirsis par Merkūriju.

«Viņš ne vien bija ideāls grupas līderis, bet arī mācēja tās idejas pasniegt klausītājiem,» viņš sacīja. «Es vienmēr par viņu domāju un lepojos, ka mēs strādājām kopā.»

«Pēc viņa nāves es ļoti sēroju. Tas ir tāpat kā pazaudēt ģimenes locekli, taču man liels prieks par to, ko viņš savā mūžā ir radījis,» piebilda Mejs.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu