Jāņa Norda filma - labākā Latvijas izvēle Oskaram (29)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kaut arī labākajā gadījumā varam cerēt uz iekļaušanu tā sauktajā filmu īsajā sarakstā, nevis nomināciju, Latvijas kandidatūra Oskaram, režisora Jāņa Norda spēlfilma «Mammu, es tevi mīlu», ir objektīvi labākā izvēle šogad, atzīst TVNET uzrunātie kino jomas eksperti.

Kritiķe Daira Āboliņa norādīja, ka pašreizējā Latvijas situācijā Norda kinolentes izvirzīšana prestižajai balvai bijis konceptuāli vispareizākais lēmums. «Tā ir apliecinājusi, ka to saprot dažādās auditorijās gan Eiropā, gan ASV,» viņa norāda uz pašmāju režisora šogad gūto atzinību festivālos.

Daira Āboliņa
Daira Āboliņa Foto: LETA
«Kino valodas ziņā filma ir ļoti eiropeiska, bet ritms, kādu piedāvā kamera un arī montāža, manuprāt, ir ļoti labi saprotams arī amerikāņu auditorijai.»

Kinokritiķe izvirzīšanu vērtē kā lielu iespēju Nordam tikt pamanītam kā personībai un profesionālim. Turpmākajos mēnešos «Mammu, es tevi mīlu» producentu komandu gaida daudz darba saistībā ar nogādāšanu Kinoakadēmijai.

Aiks Karapetjans
Aiks Karapetjans Foto: LETA

«Līdz Oskaram mums ir ļoti tālu. Mūsu veiksme šobrīd būtu, ja filma iekļūtu īsajā sarakstā, kur parādās desmit vai divdesmit nacionālo valstu filmas, kas ir cienīgas pretendēt uz Oskaru. Tā būtu latviešu kino veiksme,» ar optimistisku piesardzību uz situāciju raugās Āboliņa.

Atgādinām, ka šodien Kultūras ministrijā notiekošajā preses konferencē tika paziņots, ka Latvija ASV Kinoakadēmijas balvas Oskara nominācijai par labāko ārzemju filmu virzīs Jāņa Norda uzņemto filmu «Mammu, es tevi mīlu».

Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu