Augustā lielākais jaunu auto reģistrāciju kritums (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Augustā jaunu auto tirgus piedzīvo lielāko reģistrāciju kritumu šogad: kopumā reģistrētas par 15% (911 vienības) jeb par 161 automobili mazāk nekā 2012.gada augustā (1072).

Par 16% ir samazinājušās pasažieru auto reģistrāciju skaits (752 vienības), kas ir zemākais reģistrāciju skaits šogad, savukārt vieglie komercauto (līdz 3,5t) ir reģistrēti par 11% (159) mazāk nekā pagājušā gada augustā.

Privātpersonu skaits, kuras nolēmušas iegādāties jaunu auto, turpina turēties virs 20% atzīmes, augustā sasniedzot 26,6% (243), no kurām 53,5% (130) auto ir iegādāti, izmantojot līzinga kompāniju palīdzību.

«Jaunu auto tirgus situācija šogad ir nestabila no mēneša uz mēnesi, iezīmējot gada astoņu mēnešu kopējās jaunu auto reģistrācijas ar 7% kritumu attiecībā pret 2012.gada identisku periodu. Augusta labie laikapstākļi, cilvēku skaits, kas bija atvaļinājumos un skaitliski mazais lielo darījumu apjoms bija galvenie faktori, kas ietekmēja auto noietu augustā,» situāciju skaidro Auto Asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

Arī augustā, tāpat kā jūlijā, ir vērojams mazs skaits tā saucamo korporatīvo darījumu (trīs un vairāk auto pirkumi vienā darījumā) – organizācijas iegādājušās 211 auto vienības jeb 23% no kopējā pirmreizēji reģistrēto auto skaita.

Augustā 501 vienība jeb 55% no kopēji reģistrētajiem transportlīdzekļiem ir iegādāti līzingā. SIA «SEB līzings» augustā ir apsteidzis SIA «Nordea Finance Latvia», finansējot 30% no iegādāto auto kopskaita.

«Augustā ir vērojams arī liels skaits reeksportēto auto apjoms, kas sasniedzis jau 18% no kopējām reģistrācijām (163 vienības). Ja mēs no kopējā reģistrēto auto skaita atņemtu reeksportētās auto vienības, tad jaunu auto tirgus kritums augustā būtu 25% salīdzinot ar 2012.gada augustu. Šī iezīme parāda, ka auto tirgotāji meklē visas iespējas, lai mazinātu tirgus krituma negatīvo ietekmi uz uzņēmējdarbības rezultātiem,» rezumē A.Kulbergs.

Vidējais CO2 izmešu apjoms pirmo reizi reģistrētām automašīnām augustā – 155 g/km.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu