Lukašenko apžēlo 11 opozīcijas protestu dalībniekus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 11 cilvēkus, kas bija notiesāti par dalību pērnajā decembrī notikušajos protestos pret ilggadējā prezidenta pārvēlēšanu.

Kā trešdien informēja Lukašenko preses dienests, "Baltkrievijas Republikas prezidents apžēloja 11 cilvēkus, kas bija notiesāti par dalību sabiedriskās kārtības traucēšanā 19.decembrī Minskā".

Apžēloto cilvēku vārdi netiek atklāti, taču cilvēktiesību aizstāvības organizācija "Vjasna" vēsta, ka to vidū ir arī baltkrievu žurnālista Aleksandra Klaskovska dēls un bijušā prezidenta amata kandidāta Andreja Saņņikova pārstāvis.

"Lukašenko piekāpjas Rietumu prasībām, jo viņam vajag naudu," spriež Klaskovskis.

Bulgārijas ārlietu ministrs Nikolajs Mladenovs septembra sākumā paziņoja, ka Lukašenko devis solījumu līdz oktobra vidum atbrīvot visus politieslodzītos.

Jau ziņots, ka pēc Lukašenko pretrunīgi vērtētās pārvēlēšanas prezidenta amatā pagājušā gada decembrī Baltkrievijā notika plaši pret valdību vērsti protesti. Varas iestādes arestēja desmitiem aktīvistu un politisko līderu. Līdz šim atbrīvota tikai neliela daļa no viņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu